AmericanWay

Om livet på, utanför, och runt National Personal Traning Institute Orlando

Tömmer de Indiska Apoteket

Kategori: Livet

Tur man bunkrade upp med Pharmacia i Indien för dom går åt nu vill ja lova!

 

Omeprazol (0.75 öre st): Går jag nästan på jämt känns de som ibland, men nu när man proppar i sig ”tunga” grejer för magen är den självklar att starta dagen med.

 

Ekologisk Eukalyptusolja (30 kr): Lenar halsen som bomull tsm med honung och citron, men man får passa sig så man inte tar i för många droppar för då tappar man fan nästan andan. Det är drag i den kan ja lova. Trots att den inte ens va öppnad stank hela resväskan Eukalyptus när ja öppna den :)

 

Vicks (en bruk 14 kr): Krämen som man smörjer under nästan för att kunna andas lättare och bättre som halva fotbollsvärlden fick nojja på i mitten på 2000-talet då vart och vartannat tröjbröst va indränkt i just Vicks. Funkar lika bra på morgonen som innan man går och lägger sig.

 

Strepsil (10 öre st): Känns som och äta godis, men dom funkar faktiskt. Varvar med Muccoangin när ja blir trött på sockersmaken.

 

Utöver detta slinker det ner en och annan hederlig svensk Alvedon.

 

 

Trots detta mår ja katastrofalt dåligt och jag hoppas verkligen ja slipper inleda 2013 med att må såhär. Att jag inte kan ”fira” på nyårsafton imorgon skiter jag faktiskt fullständigt i, jag hade ändå tänkt va nykter och använda den och nyårsdagen till träning. Det kommer ju dessvärre inte heller bli av och det känns helt förfärligt rent ut sagt. Hade en av årets bästa träningsveckor precis kring och under jul, för att sedan rasera det men 1 utgång, bli sjuk, äta skit och inte kunna träna på 7-8 dar känns för djävligt.

 

De värsta me och va sjuk, iaf för min del är att jag får nått så fruktansvärt ont i kroppen eftersom ja har svårt att sitta och ligga ner längre stunder. De enda man gör när man är sjuk är ju att sitta framför tv/datan eller ligga i sängen o glo. Så redan nu efter en dag har jag mer eller mindre panik, oftast slutar det med att jag bara står eller går runt i lägenheten helt planlöst. Den är ju dessvärre bara 55 kvm så de går ganska fort och gå ett par vändor. Lyckades iaf ta mig ut på en liten promenad till affären igår och fick tag i lite god glass (Sia wienernougat och choklad)

 

Har idag fått nåra AVOPENIN tabletter (penicillin) av en tjej på jobbet som har halsfluss (hmm undra vem de va som smitta mig..) så jag hoppas innerligt att ja ska bli någorlunda pigg till 1 Jan.

 

Imorrn kommer Nyårskrönikan upp och den kommer b,la va fullspäckad med bilder på året som gått, hur va 2012 egentligen..? Köptes den enorma sparkdräkten ja har på mej då månne?

 

 

 

 

JulMatmissbruk

Kategori: Mat

Jaha hur många har ätit så mycket i jul att dom mår dåligt och har ångest?

Jag tror majoriten av folket har gjort det och skulle verkligen vilja göra en undersökning i ämnet för att  få det svart på vitt och för att försöka förstå folks inställning till mat.

 

Varför sitter man och vräker i sig mat och onyttigheter 24/7 några dagar i streck för att sedan gå å beklaga sig över hur mycket man ätit, hur tjock man blivit och vilken ångest man har.

 

Att medvetet göra något som man redan vid tillfället då man gör det vet kommer skapa skuldkänslor och ångest i ett senare skede är ett väldigt destruktivt beteende, oavsett om det gäller mat eller någon annan handling.

 

Jag tycker det ligger något sjukligt i ett sådant beteende, eller är de en ”tradition” de också som allt annat kring julen??

Isf tar jag lika mycket avstånd från den traditionen som påskäggstradition där den som äter mest socker på en helg vinner.

Jag tror det rör sig om ett slags beroende som kan jämföras med t,ex shoppingberoende. Man kanske köper produkter för att man mår dåligt och vill bli glad, glädjen byts dock snart ut till ångest och man mår kanske ännu sämre än man gjorde innan. Ja säger inte att alla som ”överäter” på jul är matberoende eller olyckliga, men många tror jag har ett ohälsosamt förhållande till socker och alkohol som oftast är dom största bovarna.

 

Men vadå så onyttig är ju inte julmaten om man inte äter godiset kanske några av er tänker, och det är givetvis sant. Men när portionerna blir stora och många är kalori överskottet ett faktum oavsett vad det stoppar i dig, så vidare man inte äter isbergssallad eller liknande som inte innehåller någonting i princip. T,ex är innehållet i en kebabrulle  i sig själv inte så onyttigt bortsett fr att kebabköttet är ganska fett, men med tanke på att en sådan rulle ofta väger ca 1-1,6 kg så är det MÄNGDEN som gör den onyttig. Allt är bra i små mängder kallas det, vad gäller onyttigheter är dessa mängder så små att man garanterat ALLTID överdoserar dom :)

 

Tro nu inte att ja sitter och skriver såhär bara för att ja själv åt 100% korrekt hela julen och därför tycker alla som inte gjorde det är dåliga, för så är inte fallet. Ja sitter givetvis här med min beskärda del av ångesten. Den som jag skapade genom en bakfylla där mitt bakfylle hetsätande på kvällen tog helt nya höjder och proportioner. Dessvärre medförde det förutom ångest att ja senare på natten va så törstig att ja inte ens kunde sova och låg vaken och bara drack all ja fick tag i.

 

Det som fascinerar mig är inte människans alla fel och brister, utan människan kontroversiella förmåga att fatta konstiga beslut i olika situationer och miljöer.

 

Men när jag tänker efter handlar ju allt i slutändan om pengar, och kanske är det ”handeln” som drivit på detta vansinne som numer innebär att varje svensk högtid endast ska bestå av att sälja och äta så mycket skit det går.

 

 

 

 

Upp och DANSA !

Kategori: Musik

Lägger ju varje månda upp en låt som gör att man ska komma igång lite eftersom måndagar e så sega. Förra måndan va ja så jetlaggad och trött så ja glömde bort det och lovade då kompensation. Så här kommer den!
 
Det är "inte-kunna-sitta-still " garanti på SAMTLIGA låtar vilket passar alldeles perfekt idag på Julafton då de är någon oskriven lag på att man bara ska sitta ner och äta hela dan. Så släng på låtgarna och dansa av sig Julmaten redan ikväll, eller om ni inte orkar, vänta till imorron och få en kick ass start på förfesten :)
 
1.: Inte jätte speedad men så skönt "sommar-sound" En ny favorit!
 
2.Knäckande bra refräng
 
3.2 Gigantiska låtar i en mashup som e så tung så golvet nästan viker sig!
 
4.Oförglömliga live minnen från den här i GOA
 

5. Drömmer mig bort med aftermovien till festivalen ja ska på 15 mars där SHM öppningsspelar

http://www.youtube.com/watch?v=3TlJWoM69ww

Enjoy!

 
 
 
Enjoy!

Naanbrööds kilon

Kategori: Träning

Snart är nog kilona runt magen från det alldeles underbara Naanbrödet helt borta. Har varit hemma i 8 dagar nu och jag kan inte säga att jag gått på någon diet direkt, utan bara återgått till mina vanliga kostrutiner.
Men det är fascinerande hur snabbt det går att lägga på sig lite extra lovehandels. Frossade verkligen inte på något sett, långt ifrån. Åt kanske 1-2 naanbröd om dagen och 3-4 desserter och festade 2 ggr sammanlagt. Men jag uppskattar att ett ostfyllt naanbröd nästan är fullt jämförbart med en pizza kcal mässigt så de va ju ett bra gäng extra kalorier varje da som kroppen inte är van med, spec med tanke på att ja inte äter varken pizza eller bröd i allmänhet annars.


Visserligen har ja genitiken emot mig ganska rejält i de här fallet då allt fett ja lägger på mig sätter sig direkt på buken. Denna "härliga" genetik har ja ärvt av min kära pappa som är väldigt lång och smal men med en bukfetma som är ENORM. Man brukar säga att på en riktigt ölmage kan man ställa 1 öl, men på hans kan man tamejfan ställa en hel back.

Pga detta behöver jag ha en enormt låg fettprocent, så dom 6,9% ja har nu behöver komma nedåt låga 5,8 % för att bli kvitt bukfettet skulle ja tro

Hade gärna varit en av dom som får fettinlagringen att sätta sig någon annanstans, tex på armarna eller benen. Men man får väll leva me dom generna man födds med tills dom kommer på något sett att genmanipulera människan :)


Direkt efter jobbet ikväll vid 17.30 blir det ett träningspass där jag lyckats deala till mig 1h ben och 1h löpning istället för 2h ren cardio som tok Mats föreslog från början.
Förmodligen frågar ni er samma sak som jag, hur kan man ens komma på tanken med 2h cardio?

Svaret får ni här http://www.matsakerblom.com/
2h för honom är ungefär som 30 min för mig ansträngnings mässigt. Rent konditionsmässigt skulle ja nog klara av 2h om tempot är det rätta, MEN med tanke på hur oerhört svag ja är i benen kommer det bli en utmaning utan dess lika att klara av 1h för ja brukar vara duktigt mör i benen efter min vanliga benpass.

Men jag gillar utmaningar och att träna med människor som ligger många divisioner över mig fysiskt, för psykiskt kan jag konkurera på en jämnare nivå. Även om man med åren tappat en del av den mentala styrkan att pressa sig till 110% så har jag ännu oerhört lätt att tända till och plocka fram vinnarskallen med dom tillhörande hornen i pannan .


Jag följer min tradition med ”träningsläger” på storhelgerna så detta är bara början..

 

Visum ansökan USA

Kategori:

Orkade äntligen ta tag i visumansökningen till USA idag. Har inte haft orken eller energin tidigare eftersom de blev sånt JÄVLA strul med visumet till Indien.

Min när ja åkte till USA sist då fick man bara fylla i lite uppgifter online sen va de klart, nu när man ska va där lite längre än 3 mån va det dock andra krav!

Men några timmar och sex a4 sidor med svar och information senare är online ansökan ifylld. Nu återstår bara de värsta, all väntan och den bokade intervjun på Amerikanska Ambassaden 4 Feb.

Man får inte ha med sig någon elektronisk utrustning dit, inte ens sin telefon, så det blir väll och ta en lång promenad till kakanästornet det :)

 

 

Droppar ett axplock av sjuka frågar från visumansökningen

 

·         Are you a member of a terrorist organization?

·         Have you ever committed, ordered, assisted in torture?

·         Do you seek to engage in terrorist activities when you are in USA?

·         Have you ever been involved, or seek to engage in money laundering?

·         Have you ever committed our conspired human trafficking?

·         Do you have any in knowledge in explosives, weapons or nuclear?

 

Bortsett från massa frågor likt dessa va  man även tvungen att  fylla i information I mängder och även bevisa att man har minst 50 000 på bankkontot.

 

 
 
 
Självklart är det värt all ansträngningar , men man blir ju lite konfunderade över hur dom ens kan ställa vissa frågor.

 

Om exakt 2 månader har ju förmodligen överlevt ”inkilningen” på Orlando University och startat vägen mot att bli kursetta på National Personal Training Institute.

 

Självklart har ja hög, på gränsen till orimlig målsättning. Men annars hade det ju inte varit jag såatt :)

 

Otursförföljd

Kategori: Livet

Känner mig ganska ofta väldigt otursförföljd.

¤
T,ex så fick jag ju en P-bot 5 min efter att ja parkerat vid gymmet kvällen innan jag åkte till Indien

¤
När jag kom hem från Indien kom ju inte min väska med samma plan, utan ett dygn senare.
När jag sedan fick väskan var den helt förstörd

¤
För 3 dagar sedan brände hantverkaren som renoverar köket upp min mixer genom att placera den på spisen och sedan råka slå på just den plattan av misstag. Här vare ju iof tur att spisplattan inte tog nån skada för spisen är helt ny. RiP min älskade smoothie mixer

¤
Lasta ur sommardäcken och en fälg välter med framsidan rakt ner i allt grus och blir helt kantstött. De va iof lite klantigt men ändå otur

Det här är alltså bara senaste veckan i princip, då kanske ni fattar?
Tur då att man har den här superstjärnan som det bara räcker att man ser för att man ska bli gla och sluta tänka på alla bekymmer


Kommer förändra

Kategori: Träning

Kommer bli en del förändrig här framöver, skrivande och innehållet har inte hållt den nivån jag tänkt mig.
 
Har varit mycket "Jag har gjort de här" inlägg, och de va verkligen inte syftet. Anledningen till det är att jag oftast har varit väldigt stressad när ja skrivit och inte släppt fram dom där djupa tankarna.
 
Fått min beskörda del av Jul Kaos/stress/hypen/cirkus/megalomin idag.
 
Okej att man vill köpa fina presenter till människor man tycker om. Men om presentjakten orsakar någon ångestylld stress tycker jag man ska stanna upp och fråga sig själv vad det är man gör, och framförallt varför man gör det.
 
 
För egen del "slipper" jag i princip köpa julklappar då jag knappt inte har någon släkt kvar som jag firar jul med. Efter att min mormor och morfar dog 04-05 har Julafton blivit en "vanlig dag" för mig. Eller åtminstone har jag känt så men man har ju blivit påtvingade av andra att fira iaf,bortsett fr dom 3-4 senaste åren då människorna i min närhet verkar ha förstått och kanske även accepterat att jag inte firar jul som alla andra gör.
För vissa låter säkert de här lika galet som att säga att tomten inte finns.
Men jag förstår att om man har en stor familj med många syskon som kanske är utspridda över Sverige så är det  här ett gyllene tillfälle att samla alla och få träffas. Naturlgitvis inge fel i de utan helt underbart för dom som har det så. 
 
 
Dagens skörd blev ett namnskrivet doftljus till farmor och en Jamie Oliver stekpanna till min älskade mamma!
 
 

Tennisarmbåge

Kategori:

Tennis-armbåge ,musarm, golf-armbåge. Kärt barn har många namn.

 

Trodde helt ärligt det här bara var något påhittat begrepp av soffpotatisar och trött kontorsfjollor som inte orkar jobba. Men benägen att få ont som man är så fick man givetvis sin berörda dos av detta också J

 

Började känna av en lättare smärta i vänster armbågen när jag körde igång intensivt med träningen efter min hemkomst från Norge i våras. Under sommaren försvann sedan smärtan när ja trappade ner på tärningen, men sedan aug har smärtan ökat succesivt igen . Har inte så ont när jag tränar förutom bortsett dom klassiska armbågsbelastningsövningarna som t,ex bänkpress och liggande tricepspress . Dock gör de väldigt ont efter och när jag ligger ned armen böjd eller håller ca 10-30% böjning i armbågsleden

 

Min sjukgymnast diagnostiserade mig med stark början till sk Tennis armbåge/Musarm för några veckor sedan. Han rekommenderade mig att använda dragremmar i största möjliga mån och även

Massera 15 min varannandag vid senfästet på armbågen. Tycker ingenting av detta hjälpt speciellt mycket, så idag köpte jag ett sk ”armbågs/muskel utsträckare” som ska minska belastningen på senfästet. Gjorde en hel del resarch på nätet innan och till slut föll mitt val på Rehband, TROTS att den olyckligt nog inte fanns i svart.

 Inte så att jag köpt den för att va ”snygg” men skydd i ljusa kulörer tenderar ju att bli skitiga väldigt fort när man rör sig i träningsmiljö och de ser ganska ofräscht ut att sitta me det på sig på jobbet då, så till en början mestadels använda det när jag jobbar då jag vet att det är genom mitt tangentbordsknappande detta uppkommit.

 

Efter att ha haft på sig skyddet ca 2 timmar kan jag redan nu konstatera att detta nog kommer ge mig precis den avlastningen jag behöver.

 

Att man inte är sponsrad av ett företag likt Rehband eller Mc David är egentligen en gåta me tanke på alla skador och skydd man använt sig av genom årens gång J

SUPERBIZZY DAYS

Kategori:

Va så bizzy igår så ja glömde lägga upp måndagslåten t,om. Men lugn de kommer dubbelt upp senare i veckan!

 

Jobbet 8-17, halvt medvetslös fram till lunchen som bestod av pasta för första gången på 4 v, fruktansvärt ovärt!

Kul o träffa ”vissa” igen naturligtvis men tyvärr är ju arbetsuppgifterna fortfarande dom samma,haha.

 

Hem och hetsa i sig 300 g biff med hemgjord klyftpotatis, herregud va gott de va! Inte ätit kött på 17 dar, måste va längsta köttlösa perioden nånsin! Never again!

 

Svepa en energidryck, packa in dubbdäcken i bilen åka iväg och ställa den vid verkstan där jag blev upphämtad av Mats eftersom ja inte pallar o cykla till gymmet i slaskinfernot. Dåren (topp crossförare i Sverige) skulle köra 2h kondition vilket jag såklart bangade på så ja gjorde dådet och köra 2 timmars styrketräning i form av ett sällan skådat helkroppspass. Tränar aldrig det annars och kommer inte göra de på länge igen J Och jo jag vet att man inte ska träna längre än max 60 min då kroppen och hjärnan tappar fokus efter det.

 

Dessutom varé ju måndag så klaustrofobivarningen på gymmet va ju ett faktum.

Kom hem 21.45 och ja svär de tog inte mer än 2,5 min innan jag låg i sängen :)

 

Den här dagen har av bara farten följt samma mönster

Förutom att jobba har de mitt i allt vart sjukgymnast besök, hämta nycklarna på verkstan(bilen får ja hämta ikv) och en jävla massa annat.

Mjukstart my ass, Shit va ja längtar till jag är ledig på torsda!

 

Ä fan så jävla stressade så tangentbordet snart kommer fatta eld!

 

Unnade mig därför en originalburgare lunch på MAX idag och ja kan garanterat att de varén godaste burgarn ja nååånsin ätit där! Brödet hade sex i min mun, matorgasm!

 

 

Galna resevanor

Kategori:

 

Något som alltid gör mig väldigt konfunderad när jag är ute och reser är folks rese-matvanor, och så även denna gång.

 

För att förklara vad jag menar tar ja min senaste resa till Indien som exempel.

 

Flyget lyfte kl 07. Så fort marschhöjden är nådd och säkerhetslampan släkts kommer drinkvagnen in.

Folk köper vin,groggar ,öl, godis , chips, kakor osv och börjar sätta i sig.

Detta sker alltså ca kl 8 på morgonen.

Är det för att man är på semester som man kan ”unna” sig de där lilla extra och äta vad som helst? Och isf finns det inga gränser?

Betyder ändrade rutiner frihet att göra vad som helst?

Eller ÄR det här ett tecken på svenskarnas katastrofala matvanor och deras totala okunskap gällande kost?

Jag vet inte men vi har ju matats på med info att frukosten är dagens viktigaste  mål i åratal nu, så de borde ju ha gått in någonstans iaf, eller äter och dricker folk såhär dagligen?

 

Jag har tyvärr stött på de här beteende flera gånger förut på tåg och båtar som INTE är några semesterresor och mönstret är detsamma. Är det de skrala utbudet som oftast erbjuds då man i princip inte har något val annat än att äta skit? Eller är det ”traditionen” sedan man var liten som sitter kvar då man oftast fick äta godis när man ville så fort man befann sig på resande fot i någon form av transportmedel? Av egen erfarenhet vet ja att det var väldigt vanligt att man åt godis osv sjukligt tidigt på dagen när man va liten och var på väg till nån fotbollsturneringen eller liknande. Men det var ju för att man inte hade någon kunskap om vad de gör med kroppen och i det här fallet även den idrottsliga prestationen. Uppenbarligen hade ingen förälder heller den kunskapen eftersom ingen satte stopp för vansinnet.

 

Personligen skulle ja aldrig komma på tanken att dricka alkohol tidigt på morgonen eller börja dagen med att mata kroppen med SKIT såsom socker och transfett!

Nu har ju fokuserat väldigt mycket på det tidiga klockslaget och transporten till destinationen men allting här tror jag ni kan relatera till oavsett tidpunkt på dygnet. Hur många har inte sett någon stå med en glass eller en bulle kl 10 på stranden en varm sommardag?

 

Jag kan köpa att man lyxar till det lite på semestern men för det behöver man inte leva som en vårdslös rockstjärna och de måste fortfarande finnas gränser.

Bara för att man bryter rutinerna i sitt vanliga liv behöver man inte börja misshandla kroppen med alkohol, socker och transfetter osv.

 

En av dom största utmaningarna när man reser tycker jag är att just äta ”nyttigt” eftersom utbudet oftast till 90% består av godis, chips och annat halvfabrikat vilket jag tycker är väldigt sorgligt. Oftast säljs det också till helt sanslösa priser där man utnyttjar sitt tillfälliga monopol till 110% .

Hoppas någon vågar bryta traditionen/vanorna här och erbjuda hälsosamma alternativ för dom som vill kunna äta nyttigt även fast dom reser.

Tillbaka i civilisationen

Kategori: Livet

 
Jag kom hem till slut och bara 23h senare är man på jobbet igen! Det gick över förväntan. Somnade som en klubbad säl efter häst sömntabletten som ja tog i samband med mellanlandningen i Kuwait.
 
De enda som felade är att Gotlandsflyg inte lyckades få med mitt bagage fr Bromma. Skulle få det hemkört med nästa flight men det hände ju inte för den blev inställt. Jävligt irriterande av 3 själ. 
1.Ja ville slå ihjäl dagen med att packa upp och tvätta allt så det var klart.
2. Det ligger 6 l sprit (Goansk rom,Fireball,Gin,Whiskey, Tequilla,Capten) i väskan som jag absolut inte vill ska gå sönder och förstöra allt annat där i.
3. Har ett rör pringles multigrain Cheesey cheddar liggandes där i som ja skulle avnjuta igår kväll med en god dip. Smaken finns ju itne i Sverige så ja tvekade aldrig en sekund på de inköpet :)
 
Roade mej istället med att ägna 45 min åt att skotta fram bilen och sopa av den. Körde sedan iväg me sommardäck för att tanka och handla hem lite mat, 98 pumpen på macken va givetvis trasig.
 
 
Men FML va halt de va, min bil är inte lättkörd med vinterdäck så nu va de verkligen nått extremt.
Ägnade "kvällen" 18-20 åt näst sista Johan Falk filmen,ruskig cliffhanger, man ville bara sätta på den sista direkt efter. Men de hände inte, istället somnade ja typ 21 och sov till 08,44 idag.
 Sen varé bara att plocka fram knyckjycken och trampa ner till jobbet.
 
Bra att man kommit in något sånär i dygnsrytmen o vardagslivet även om de känns att man bara sov 6h på 2 dygn tidigare.
 
Nej nu är det fokus på att bli av med extra fettkilon som allt ostfyllt Naanbröd skapat runt buken. Blir lite svårare med kvällspromenaderna i det här halvmeter höga slask infernot bara.. Får hoppas man håller sig frisk så man kan återgå till träningen 100% ut fram tills Jul.
 
 
 
 
 

Helvetesresan have begin !

Kategori:

Ja nu rullar snart bussen in o resan fr hell startar.
*Redan väntat ca 2 timmar vi hotellet.
*Next upp är 1.5 h transfer
* 3h på flygplatsen
* 10 h flyg
* Sen är de bara att be till gud att man kmr me Gotlandsflygsfajten som avgår kl 10 fr Bromma på lörda morgon. annars blire en riktigt lååååååång dag



Sverige vi ses snart. Enzo o lussebullar står högst upp på priolistan! :-)


Sista chansen nu

Kategori:

Dan före dan. Har spenderats med en heldag på Arambol beach me Fredde o Marina. Bara njutit till fulla o bättrat på brännan me som legat långt efter va man förväntat sig!

Fick me mej en riktigt fin träbong från strandmarknaden.

Har blivit lite svalare nu både i vattnet o på kvällarna. Frös t.om lite igår kväll.




Stora frågan är väll om Goas nattklubbar ska få sitt en sista gång eller om man ska va vettig nog o hålla sig hemma så man slipper resa 24 timmar bakfull som en panda.



De enda ja vet är att ja ska fortsätta me dom senaste dagarnas unning och vräka i mej godsaker, så man får ett helvete o komma i fas till Jul o nyår sen:-)

Va ja ska äta när ja kmr hem e iaf spikat, köttbullar o potatis och en jävla massa sallad!

Roadtrip

Kategori:

Utflyktat 2 dar i rad nu. Igår blev den en tur me Apollo ut på landet i fyra Jeepar för att besöka små byar,rep och Feni tillverkare (sprit),åka lite båt. Utflykten avslöts med en Goansk buffe på en alldeles underbar strand. Den va nåsta helt öde,hade kritvit sand och va gigantiskt. Hittade massa fina snäckor som ja tog me mej hem.

Hängde med en svensk familj, vars dotter va på rundresa i indien,thai och aus och hade mött upp dom här. Kul att någon vågar göra nått annorlunda än att bara öka ner till thai o supa när man gått ut skolan.

Direkt när ja kom hem på kvällen gick ja Sandra o Marina till Baga o åt. Chicken Byrianin ja åt va gudomlig!





Idag åkte vi 3 till den sk paradisstranden Palolem ca 2.5 h me taxi fr hotellet.(kostade 300 t/r. Tyvärr har Sandra blivit lite sjuk så vi kom iväg lite sent o hon va ingen partystarter direkt. Sitter o nyser på mej nu i bilen. Men de va en fin palmprydd strand. Köpte äntligen Samosa för första gången,riktigt goda.
Men ja va så hungri efter ha vart uppe o ätit frukost redan 8 så ja fick för mej att ja skulle ha en Burrito också då de chockerande nog fanns på menyn.




Den va hyfsat oklar. Va ungefär som 2 tortillabröd lagda på varann quesdilla style toppat med ett stekt jävla ägg övr hela. Först trodde ja de va ost som den va täckt me,men till mitt stora förtret va de alltså inte fallet. Men den va god iaf.

Promenderade hela stranden,tog lite fina bilder,somnade o vaknade upp till en alldeles enastående solnedgång








Nu ska ja ti stammis haket o sänka x antal ostfyllda Naanbröd o lite tikka masala

Adios fuckers!

Bild bonanza Guetta live i Goa

Kategori:













Goa levererar

Kategori:

Guetta igår va insaaane! Låter bilderna tala för sig själv tror ja ;-)

Mr GUETTA live i Goa

Kategori:

Igår tog ja me mej Sandra,Marina,Mona O P
Fredda till favorit haket på middag. råkade tydligen best 2 varmrätter(chicken tandoori och butter chicken masala)plus naanbröd men de gick ju såklart ner ändå.
Va mycke trevligt. efter gick vi tillbaka till hotellrummet o förfesta lite, vilket skulle visa sig väldigt onödigt.




Sen drog vi till Club Cabana som är den största nattklubben belägen högst upp på en klint. Kostade 100 kr o då va de fribar. så de där me o förfesta kunde man ju ha skitit i om man säger så;-) Ovänt
at nog va folk inte så fulla som man kan tro me de upplägget t.om me alla ryssar va ganska beskedliga. I sverige hade de ju spårat ur nått totalt me de upplägget.

Fick precis berättat för mig att vi kom hem kl 5 :-)
Har legat vi poolen ida o bara tatt de lugnt sen ja gick upp vi 11. nu är kl 5 o ja ska gå till favvohaket för o äta för första gången idag. Sitter o avnjuter en återställer i form av en alkoläsk som heter RIO o ä en breezer kopia som kostar 3 kr.

Stor kväll ikväll. David Guetta live! I can only imagine!


Vad saker o ting kostar

Kategori:

En liten Prislista på va olika saker kostar
Vatten ca 1-2 kr litern
Öl på rest ca 7-10 kr
Bacardi Breezer på rest ca 10 kr
Solglasögon 22-50 kr
1 paket cigg 3-10 kr
Viagra 4-5 kr st
Mat på rest 12kr -oändligt. Normalt 20 kr.
Dessert ca 9-15 kr
Ris 7 kr
Naanbröd 3-10 kr
Cola 33 cl på rest 7kr
Shots 6 cl 3-10 kr
Bensin/ Diesel 7kr litern
Redbull i affären ca 15 kr
Inhemskt godis/kex/chockladkaka/chips 1-5 kr
Taxi ca 40 kr timmen.
Cashewnötter ca 6-9 kr 100 gr
Massage ca 30 kr för 20 min

Mördardagen

Kategori:

Vattenfallet i Dudshagar har fått sitt ida men tyvärr fick ryggen de åxå tio falldigt. De va fan fullt jämför bart me flygresan ner hit.

Först nån riktigt dålig buss på serpentinvägar i 2.5h där de roligaste som hände va att han framför mej somna o sen tvärbromsa bussen i nedförsbacke så han mer eller mindre headbangade sönder sättet framför :-) Sen 45 min jeep i nått naturreservat där de verkligen inte var menat att man skulle köra bil. Men ja fick se o bada i Indiens störstvattenfall på 300m iaf. Och se fritt me apor.

Efter den vansinnets färden va nästa stopp ett ekologiskt kryddplantage. Där vi ca 14 tiden blev de äntligen mat. Helvette va man va hungri då. Köpte även me mej aloevera,kryddor och eqalyptusolja. Så bring mig vinter bara ja kan kurrera upp mej ;-)

Sen bar de av samma satans väg hem igen. Då lyckades ja somna till 2 ggr o båda gångerna vakna ja av att ja sneskallade fönstret på bussen.

Så de känns som nån suttit på nacken i 10 timmar +.



Belöningen:vårrullar på favorit haket o den Goanska specialliten,Fresh lime soda (kolsyratvatten,lime,salt o socker)



Pippis häst

Kategori:

Ser ut som pippis häst Pricken efter att ha suttit ute hela kvällen utan myggmedel. Har inte använt de tidigare heller o bara fått ett bett men ikv har dom verkligen gått loss totalt. åt den första icke indiska måltiden ikv bestående av en indisk version av kycklingburgare




Spenderat dagen med ett besök på Anjuna freemarket. Den började på ett fält o gick hela vägen ner till stranden. Alla försäljare va helt tokiga,pallade knappt gå där. Köpte iaf ett par nya glajjor o en suvenir till fammo. Farsan där emot han fick me sig både de ena o andra.

Efter blev de gocart,iaf för mig. Indierna kör som dårar i trafiken men gocart va dom då fan inte bra på. Ja hade kört 10 varv när dom andra 5 kört 6. Så där fick dom sej en jävla uppläxning helt enkelt!

Mer dessert åt folket


Bränner på

Kategori: Livet

Övergav pressandet igår för lite bergsbestigning upp till ruinen av ett 1600-tals fort. Va en himmelsk utsikt. Nedanför ligger Vagator beach som e en av Goas kortaste o minsta stränder. Hann även med att inviga hotellgymmet. Va som alltid ganska lite med saknad inget så de va riktigt bra! Sen är energin på morgonen efter 2 snövita rostmackor inte direkt maxad om man säger så. Frukostbuffen består till 90 % av olika indiska röror o smårätter o de e ja mindre sugen på när ja precis vaknat!
Har 0 matlust överlag på morgonen,tror kroppen ännu e kvar i svensktid dvs 4.5h bakåt.Gårdagens bästa va att man säkrade biljetter till David Guetta på lörda. Kmr bli INSANE!Idag däremot tog man upp pressandet me bra resultat! Avslutade me att ge mig på att springa till strandens ände i Candolim ca 4-6 km.
Kom nästan fram innan ja fick kasta mej i vattnet för ja va så jävla varm. Tyvärr hade man oturen att hamna mitt i brytet för en våg lika hög som mig själv.Resultat?Som o bli knuffad av Magnus Samuelsson i ryggen upphöjt till 5. Faceplantade totalt! Keps o solbrillor flög av så dom så glajjorna såg man ju aldri mer.Dessutom blev man en kallsup rikare vilket känns mindre bra me tanke på att man inte ens får spola tandborsten i kranvattnet.
Fick man lomma tillbaka 4km me svansen mellan benen.Jaja vi får se imorrn om ja lever :-)
Gör ja de,då blire träning och sen iväg på den onsdagliga marknaden i Anjuna.

smärta

Kategori:

Du har inte känt riktigt smärta innan du legat på spikmatta med en solbränd rygg. OMFG va de gör ont!
Varför ja ligger på spikmatta? FÖR att de hjälper att lösa upp mindre låsningar o spänningar i rygg o nacke. De har debatterats en hel del i hurvida spikmattor verkligen fungerar men ja kan garanterat skriva under på att de gör dom! Även om de ibland kan bli sämre beroende på vilket humör ryggen e på.
Dessutom måste ja stå upp i minst 40 min efteråt.
 

Har även testat på bröst o framsida axlar eftert att ha legat i ett överkylt ac rum i Miami några nätter kombinerat med alldeles för mkt biljard så spårade axlarna ur helt. Va så stel i axlarna så ja kunde knappt röra armarna. Och de hjälpte riktigt bra att magligga på sängkanten med bröst o axel, men de gjorde också groooteskt ont.
 
lite semester bilder
 

Bildspecial Goa

Kategori:

Dagens kvällsmat


Formbild: Blekfet. Om några dar bara de sistnämnda hoppas ja :-)





De "underbara" flygmaten

Dec. 01, 2012

Kategori:

Kom fram till slut. kl 23 svensk tid och kl 03 indisk så fick man äntligen lägga sig raklång i sängen.

På flyget "avnjöts" de stektpotatis o prinskorv till frukost med en yoggi o 2 brödbitar. Efter mellanlandningen i Kuwait serverades de kyckling.sallad o en dessert som du kan se på bilden