AmericanWay

Om livet på, utanför, och runt National Personal Traning Institute Orlando

Vinden

Kategori:

Vinden har vänt och motvinden har så sakterliga börjat avta. De är en minst sagt tuff vecka ja med glädje lägger bakom mig. Visst har de vart tungt i perioder men ja har hela tiden vetat att något dåligt allt har något gått med sig och så fort jag återfår lite energi kommer det vända. Nu har jag nog sovit ikapp dom förlorade timmarna,förkylningen har börjat släppa och ja har fått en ny data som är betydligt bättre än min gamla och en super högtalare/den värsta på marknaden. Garanterar att den trots sin storlek 47cm spelar högre än många sk hemmabion!


Idag gjorde ja dessutom första träningspasset på 9 dagar. De gick verkligen inte bra men Kommer ändå bli ytterligare ett för dom har tydligen stängt imorrn,jänkarna firar tydligen också påsk :-)

Det återstår ännu mycket, men så länge jag får va frisk och pigg så skiter ja faktiskt i materiella saker för de finns inget som gör mig mer deprimerad än att inte kunna träna. Speciellt här där hela ens vardag är uppbyggd på fysiskaktivitet.




Den här läckerheten stod utför gymmet när ja gick hem idag, ungefär de inkomsten som krävs för o träna på en 30 000 kvm anläggning kanske..

Ultra music festival dag3

Kategori:

Ja såg att inlägget ja skrev om 3 dagen på Ultra aldrig publicerade.

Söndagen var verkligen så fantastiskt som man hade förväntat sig. De började med Steve Aoki halv 6 sen rullade de bara på i rasande fart med Hardwell,Armin van Buuren, Alesso och en avslutning i världsklass signerad Swedish House Mafia. Hade jag inte vart så speedad vid tillfället hade ja nog släppt en tår, de kände iaf så när ja läste Expressen reportage. Solo har ja sett dom otaliga gånger men tillsammans blev de en ny dimension. Går inte riktigt att beskriva med ord, men 30 grader i luften, 60 000 i publiken gjorde verkligen den kvällen oförglömlig!!

Tyvärr fick kvällen ju ett tråkigt slut när vi ska köra hem och märker att någon länsat bilen på allt bagage. För mig innebär de att ja numer är utan Data,högtalare,pass,hörlurar,alla hygienartiklar inkl linser och painkillers,1 par skor,2 par shorts,skärp,tshirts,linne and so on.

De jobbiga är inte att det är borta,det är processen att skaffa sig allt igen. De tar längre tid och kostar framför allt mer än man tror!

Sveriges stolhet i musik världen S.H.M

Vilken jääävla soppa !

Kategori:

Slutet gott allting gott brukar man säga. De slöt som ni redan vet inte så i det här fallet. Själva förlusten av sakerna i sig är inte de värsta, de är allt arbete som det skapar. Köpa nytt,ringa samtal,göra anmälningar osv. Dessutom visade det sig att ja inte var försäkrad genom våran reseförsäkring som vi blev tvingade att ingå i pga ja inte har norskt pers nr. Detta upptagade dom när jag skulle göra en anmälan på allt som blev stulet.
Skolan jobbade hela gårdagen med detta så nu är ja försäkrad i samma sällskap fast genom Sverige i. Att man är vrål förkyld och vi bara har fyskisk aktivitet i skolan o går 12-18.30 gör inte saken bättre. Har redan missat 2 lektioner på de här ämnet så är ja borta mer får jag inte ta examen i den här delen..



Har iaf börjat återställa allt ja förlorat. Igår på Wallmart blev det nya deo,parfym,tandborste/creme och ett nytt medicin förråd med smärtstillande,sömntabletter och gel mot värk i muskler och leder. Att ja förlorat mina muskelavslappnande tabletter och linser är nästan de som svider mest,tillsammans med passet förståss.
Va dock i kontakt med svenska konsulatet i Tampa idag och han skulle återkomma imorgon och se om de går att fixa ett provosoriskt pass som täcker fler än en utresa.

Lyckades iaf beställa en ny datorn igår efter att ha suttit 4h på mobilen och tittat runt på Amazon. Må den komma innan helgen,man är ju helt paralyserad här hemma. Igår såg ja 5 avsnitt Law&Order SVU i rad, så tråkigt har jag!


Den här lille vännen tänkte ja på och drömde om igår, de räcker bara med att se en bild på honom så skiner man upp inombords. Önskar ja kunde få ha honom här bara för en dag. Undrar om ett hund/djur kan förstå hur mycket glädje dom verkligen sprider omkring sig..


Ultra Music Festival Dag2

Kategori:

Va ska man säga? Är ganska mållös just nu faktiskt!
Rent uppträdande mässigt var det ett kliv bakåt igår,men publiktrycket blir bara bättre tgoch bättre!



Idag kommer de garanterat kulminerar ut i extremt inferno när SHM avslutar festivalen.

Hade en sköön dag på stranden igår, energin till de finns inte idag! Vakna 08.25 som vanligt,spelar tydligen ingen roll hur länge man är uppe.

Kanske skulle ta o göra ett återbesök på Big Pink, favorit restaurangen på South Beach..



Miami Ultra music festival kväll 1

Kategori:

Klockan är bara halv 9 o av någon outgrundlig anledning är ja redan vaken,men ja ska väll försöka sammanfatta intrycken från igår,eller så låter ja bara bilderna tala för sig själv :-)Vi kom in ganska sent efter den där 4timmars bilfärden så vi såg i princiiiip bara Avicii och Tiesto. Tydligen gjorde inte Avicii något större intryck för ja minns inte en sekund av hans spelning,trots att han releasade sin nya skiva. Tiesto aka the king of Djs däremot levererade som alltid. De va vilt, fingret,armen,och speciellt axeln fick sitt vill ja lova!
Ikväll kommer det bli ännu vildare och imorgon kommer allt kulminera i INSANITY!

Fredag - Då smäller det dubbelt!

Kategori:

Nu är det bara 14 timmar kvar till tentan, men än bättre bara 1 dygn kvar till UMF!
Ja skiter nästan i hur tentan går, nej det gör ja inte men ja vill bara få den gjord så ja kan sätta mig i bilen och kör dom 250 milesen ner till Miami. Har nog uppriktigt sagt aldrig sett fram emot något såhär mycket! Ultra music festivalen har varit en dröm i 3 års tid nu och man har suttit på framför youtube på fester och innan träningar och tittat på oändligt med videor och alltid sagt, "dit ska ja åka någon gång", och nu åker jag DIT!!
Igår avslöt vi kardio-veckan med ett riktigt jävla mördar pass. 5 st intervaller på 8 min på 85-90% av maxpuls med endast 2 min jogging som vila mellan varje. På dessa 40 min ja sprang kom jag 5.5 miles, de är nästan 1 mil, har bara sprungit milen 2 gånger tidigare och båda gångerna har ja legat på 57-58min.
 
Tempot var 14 km/h på dom 2 första intervallerna. på 3 och 4 gick jag ner på 12.5 för att på 5 gå upp på 14 igen och dessutom köra 2.5 min längre. Blev faktiskt riktigt chockad över hur mycket kraft ja lyckades plocka ut på sista. Men så har min kropp/ jag alltid varit. Oavsett vad det gäller för typ av övning, intervall,rusch, osv så är jag nästan alltid snabbast/bäst på sista. Om det är för att jag alltid spar på krafterna till slutet eller för att ja lyckas plocka fram dom det vet ja inte. Men när man ser till matcher och så försökte jag alltid "spara" kraft för att inte ta slut innan matchen. Man kan ju kalla det lathet också kanske.
 
Imorse var jag iaf inte lat, var på RDV och tränade ben kl 09.30. Sen har jag bara pluggat i princip hela dagen och nu är det dags för ett sista pass innan man åker till Miami och super bort var enda lite muskelfiber man äger. (vi har vart ledig idag)
 
Största lineupén NÅGONSIN! Dom enda top100 Dj´s i världen som inte kmr är nog Like Mike&Dimitri Vegas
 
 
Just det, igår hade vi SMR / Selfmyofacial Muscle realese (uppmjukning av spända muskler med hjälp av foam rolls som t,ex "the Grid" som ja tidigare visat.)och streching. Va man king då eller, jo! Kunde fan hållt i den lektionen själv tror jag.(de enda ja lära mig var att inte hålla på knät när man stretchar baksidanlår/hamstrings på någon).
 
Må ja klara provet imorrn så ja slipper betala 2000 kr o åka till Oslo och göra ett omprov i sommar...
 

Another day in paradise

Kategori:

O så fick ryggen och nacken äntligen sitt idag hos Kiropraktorn. Vart en riktigt häftig känlsla/upplevelse att tillsammans med honom gå igenom min MR bilder, analysera dom och verkligen förstå vad han pratade om och kunna se vad dom föreställde. Hans analys var att det inte var några större fel på ryggen rent strukturmässigt i skelettet. 2 kotor i nacken i övre delen av nacken/Cervikal columna 3-4 utmärkte sig lite. Och sen kota 7-9 i thorokal delen/bröstryggen. Men som sagt inget som ska orsaka sådan här smärta, alltså bör det vara muskulärt?!
 
Efteråt gjorde vi lite rörelsetester där han slogs över min rörlighet i benen, men också över stelheten i rygg och nacke. När han sedan började känna på kroppen blev han mer och mer förstående över problemen ja förklarat för honom att jag har. Om nacken sa han: " this is what we call a totaly messed up neck".
 
Det blev lite ström,manuella justeringar och stretching. Lite annorlunda grejer än vad ja är van vid och några gamla klassiker. 
 
100 Dollar kostade kalaset vilket för anses vara ganska priset då han Totalt sett ägnade 1,45 timme åt mig vilket är väldigt länge då en "vanlig" behandling är ca 35 min. Men det var ju pga genomgången. Faktum är att han kom in till kliniken enbart för att undersöka mig, de va stort gjort!
I det stora hela får vi se vad de ger med lite återkommande besök, dessa kommer endast kosta 40 dollar, vilket är halva priset mot Sverige så de känns absolut värt att fortsätta några gånger till.
 
Imorse blev det 5 miles/ 9km på löpbandet i lugn tempo, helt klart tråkigaste timmen hittils,FML!
Hade jag fått tag i den här låten hade de blivit lite bättre http://www.youtube.com/watch?v=PZkhoJPl0Xg, men den måste tyvärr köpas på Itunes, 99 cent. Det är den iof värd för den är så sjuuuukt bra!
Är sådan sjuk åskluft här o varje dag säger dom att det ska bli regn,men de blir de aldrig,istället är de 28 grader i skuggan och tryckande värme som slår emot en när man går ut, me like :)
 
Ikväll blev de pizzabuffé och paradise hotell Norway,
 Då blir man så hääääär glad
Snodde lite pluggtid och sökte lite sommarjobb idag, lika bra och börja förbereda sig redan!

3 träningspass på 9 timmar

Kategori: Träning

Pass 1
Kickade igång måndagen och veckan med ett intervall pass imorse där vi skulle springa 4x4minuter i 90-95% av maxpuls. Vi sprang 2 och 2, så när den enda sprang 4 min cyklade den andra i lugnt tempo som aktivvila.
 
  • Första 4 min låg ja på 182 bpm, och ca 8,5 miles hastighet 1.5% stigning.
  • Andra låg ja på 185 bpm, 8,8 miles hastighet, 1.5% stigning.
  • Tredje va 190 bpm 8,8 miles hastighet, 1.5% stigning.
  • Fjärde 192 bpm 8,9-9,1 miles hastighet och 1.5% stigning.
Totalt förbrukade jag ca 600 kcal på dessa 32 minuter vilket är VÄLDIGT mycket med tanke på att jag bara satt och cyklade i väldigt lugnt tempo i 16 min. Första minuten i aktivvila skönk pulsen med ca 40 slag. För att sedan slutligen sjunka ner till 135 bpm på samtliga. Brukar aldrig intervallträning när ja själv tränar kondition, men det är ju det kroppen är van med sen forna träningsdagar innan pensionen slog in. Anmärkningsvärt är att ja uppnådde högre puls idag än på maxpulstestet :) 
 
Pass 2
TRX och Kettlebell träning på NPTI. 6 övningar á 30-45 sek arbete x 4 varv. 15 sek vila.  Totalt 45 min.
Alternativ helkroppsträning. Kettlebell är inte riktigt min ryggs pice of cake så det var 2 övningar ja inte kunde göra. Sving och "eighters".
 
Inte så konditionskrävande men väldigt mycket mjölksyra i musklerna. Förbrukade ca 400 kcal.
Pass 3
Räkna ut hur många Newtonmeter,jol och watt som produceras i följande övningar
Bänkpress,marklyft,bicepscurl,tricepspress,stående rodd.
 
Formeln för detta är
Motståndet/vikten x 9.8 = NM (då vi jobbade i punds fick vi dividera vikten med 2,2 för o få fram KG)
NM x ROM (range of motion x 2) x antal reps (10)= JOL
JOL deltat på tiden arbetet pågick = Watt
 
Egentligen inte så jobbigt, men med tanke på allt man gjorde inte blev de automatiskt det eftersom alla sett skulle va på RM på 10 reps.
Så klart var de en tävling också på vem som fick mest watt toalt och crossfit killen van på 4100 watt. Näst efter låg på 3400, och då är det inga klena små killar vi pratar om direkt. Ja gjorde inte samtliga övningar så ja slapp räkna ut min total. Men den hade nog fan inte vart mkt över 1000 skulle ja gissa..
 
Haft på mig pulsklockan hela dagen idag för och se hur många kcal ja förbrukat. Från kl 8 imorse tills kl 18 var den 1900 kcal. Trodde dock det skulle va mer faktiskt.
 
Imorrn kl 8 är det dags igen, 1 timme löpning i pulszon 1-2, sk restution.

Va gör ja Uppe 07.45 en söndag?!

Kategori:

Träningen den gånga veckan
  • Måndag: Simmning 750 m fm. Bröst,axlar, triceps em
  • Tisdag: Simmning 750 m fm. HIT 30 min benpass på NPTI em
  • Onsdag: Rygg,nacke,biceps
  • Torsdag:35 HIT NPTI em. 30 min simmning på kvällen
  • Fredag: Ben och 3,2 miles/6km löpning
  • Lördag: 30 min simning (restutions träning)
  • Söndag: Bröst, axalar, triceps + 30 min cardio.
Satt klockan på 07.45 idag för att ja måste vänja mig vid att gå upp lite tidigare. Inte så frligt även om man inte va direkt pigg när man vakna o de tog 1 timme innan ja ens kom ur sängen.
Ja måste dessutom vänja mig vid att börja träna kl 8, de blir svårare! Varför?
Jo för att vi fr imorgon måndag kommer börja med uthållighets träning. Vi kommer dela in oss i 4 grupper. Den första gruppen börjar kl 8, andra kl 9 osv. När dom presensterade detta upplägg sa ja direkt till mig själv,SNÄLLA inte grupp 1, men innerst inne visste ja att de va i den ja skulle hamna o mycket riktigt gjorde ja de åxå! Har så jävla svårt att prestera tidigt på morgonen. Får ja gå upp vid 9 har ja inge problem o träna sen kl 10.30, men allt innan det funkar bara inte.
 
Jaja såhär ser upplägget ut iaf. 
Måndag: Ska vi efter uppvärmning ligga i pulszon 4-5, dvs 80-100% av maxpuls.
Tisdag: Restution dvs zon 1-2 och ca 120-140 i puls i 1 timme.
Onsdag: Maxpuls test. Uppvärmning 10 min sedan gradvis ökning av fart och lutning till man uppnår maxpulsen efter ca 20-25 min.
Torsdag: Ledig
Fredag: Tenta och MIAMI!
 
Den här lilla ekorren fick också ta del av vårat all U can eat pass på Universal igår. Han verkade gilla pommes lika mycket som Enzo och jag :) 

Y.O.L.O

Kategori:

Är så jävla glad just nu, fick precis tag i ett någorlunda billigt och framför allt fint hotell till Ultra Music festival i Miami nästa helg. Så nu slipper ja sova i bilen som ja egentligen tänkt och göra :)
Ni märker bara på hotellets hemsidan hur jävla maxat och extremet Miami är http://www.thenewhotelmiami.com/
LYCKORUS! Priserna har varit och är off the hook, ca 5-15 000 för 2 nätter. Första helgen på festivalen började igår och enligt va ja sett på youtube gjorde SHM ingen besviken. Ser fram emot det så SJUKT mycket. Vill bara få den där tentan på fredag avklarade och kasta mig i bilen för "the time of my life".
Och för mamma och pappa och alla er andra som inte har en blekaste om va Ultra Music festival är får ni trycka på den här länken : http://www.youtube.com/watch?v=3TlJWoM69ww
 
 
Vi är några stycken här som lever efter måttot Y.O.L.O - You only live once och försöker trots att det är mycket plugg göra det mesta av tiden här och maxa upplevelsen. Ja förstår mig inte på dom som bara sitter på hotellet o ugglar när man betalt så mycket pengar som vi gjort för att få vara här när det är en "once in a life time".
 
Igår tillexempel efter att vi hets ätit tacos och brownies drog vi vid 23 tiden iväg till Wallmart. Vad är då Wallmart, jo det är USA´s svar på ICA MAXI fast de är så klart betydligt större. De inkluderar även ett Elgiganten,Mekonomen och Rusta både utbud och storleks mässigt. Det finns absolut ingenting man inte kan köpa där. 
Reservdäck till bilen, gym utrsutning, mat, kläder, TV, osv osv.
 
Dessutom är de så jävla billigt att Ove Sundberg himself förmodligen hade ansett detta vara paradiset. Nu till den största chocken, de är öppet dygnet runt. Så när vi var där igår mellan 23-00.30 var de en hel del folk, och faktiskt även småbarn. (sen kan Man ju så klart undra vad dom gjorde uppe så dags). ONLY in USA.
 
 
Idag är det dags att forsätta på YOLO spåret genom att åka tillbaka till Universal och maxa det en gång till!
Idag är de betydligt varamare än sist vi var där, 27 grader, så räkna me tryck :)

Puls

Kategori:

Sitter och testar pulsklocka nr 2 som kom med posten idag. Lämnade ju tillbaka den andra som kom i damversion o hade inte tänk köpa någon ny, men vi ska ha uthållighetsträning hela nästa vecka så tjii fick jag. Den här gången valde ja en billigare variant en pulsarklockan sist, den e lite sämre men ja pallar inte vara rädd om något ja ska träna med och svetta ner. Alla funktioner finns där ändå,puls,kaloriförbruk, olika puls zoner, tidtagning med varvtid, steg och längdräknare osv osv.
Har just nu 47 i puls, vilket får anses ganska bra med tanke på att det bara var ca 1 timme sedan jag var och simmade. Vart så ruskigt stel i ryggen, och gårdagens ryggpass gjorde inte saken bättre, o de gjorde DEFINITIVT inte dagens pass på NPTI heller.
Vi körde "the deck" dvs kortleken. 
  • Hjärter=Pushups
  • Ruter=Squats
  • Spader=Sit-ups
  • Klöver=Mountain climbers
  • Joker var 1 min Burpees
Luis drog ett kort till hela leken var slut, och eftersom alla inte blev färdiga samtidigt fick man medans man ev väntade in resten göra juping jacks, springa på stället eller göra knäböj under tiden. Detta höll vi på me ca 30 min och självklart avslutade vi me 1 min burpees. Ja kan säga att då fanns de inte mycke kraft kvar i benen.
Efter det var de ca 10-15 min med statiska bålövningar. Och de va helt klart jobbigast. Visst blir man trött rent muskulärt av högintensiv träning eftersom man uppnår sånn jävla mjölksyra, men rent konditionsmässigt tycker ja inte de är speciellt ansträngande faktiskt.
 
 
Uppå det fick jag som vanligt demonstrera övningar på Biomekanik lektionen direkt efteråt när läraren Chris skrek: "Sweden come up her". Passande nog var det stöttemuskulaturen i ryggen, opassande nog va de ju just den delen vi precis tränat hårdast :)
Men är de något ingen slår mig på fingrarna på så är det fan pilatesboll, så ja va helt klart rätt man för uppdraget. Även om det var galet jobbigt att balansera kroppen på massa föremål som "rör sig".
Fick ju som ni ser även behålla kläderna på den här gången, tidigare har ja ju fått göra chins, rodd och latsdrag i bar överkropp för att demonstrera skulderbladets och ryggmusklernas rörelser.
 
Imorgon ska vi bara presentera våran värdelösa caseuppgåva sen är de HELG! Börjar känna mig ganska stressad inför allt vi ska kunna tills tentan nästa fredag..

Va säger man?

Kategori:

Idag har vi suttit indelade i grupper och jobbat med ett case vi ska presentera på Fredag. Själva caset i sig är inga konstigheter utan vi har en "klient" som vi ska sätta ihop en PT-timme för. 2 övningar för bröst,armar,rygg,ben,core och skuldror ska ingå. Vi ska sedan förklara vilka premiära och sekundära muskler som jobbar, var dessa muskler har sitt utspring/fäste, vilken led som arbetar, och i vilket plan och axel rörelsen sker i.
 
Inga konstigheter så långt förutom att det inte går att argumentera med personer som saknar styrketränings erfarenhet eftersom dom inte har någon fakta som står bakom sina åsikter, utan dom har bara åsikter. Det spelar alltså ingen roll va du säger och hur mycket du än argumenterar för din åsikt för dom vet ändå inte vad som är rätt eller fel och kan därför inte ändra sin befintliga uppfattning.
 
Ja la därför ner all min inverkan på det här arbetet, så på fredag kommer vi presentera denna akt vi gjort visuellt och muntligt. Jag står i princip inte bakom någon av övningarna vi valt, eller programmet som helhet. Min uppgift blir att presentera ryggen, iaf något positivt!
 
Annars har vi börjat trappa upp träningen lite på skoltid nu. Igår hade vi ett pass med Luis på NPTI där man fick välja på 6 överkropp/6 underkropp övningar eller en 20 min lång "challange"/ crossfit AMRAP (as many rounds a possible) bestående av 5 pullups, 10 pushups och 15 squats. Även kallad "Cindy".
 

Louis eget rekord va 28 varv, bäst i B klassen hade tagit 23 varv dagen innan. I vår klass antog 4 st utmaningen.
Bäst blev SÅ KLART Crossfit killen, och karatekid. Både slog instrukören med 34 respektive 31 varv, dvs mer än 1, nästan 1,5 varv i minuten. Helt sjukt!
Själv valde jag underkropp/ben och kammade av inte mindre än 17 set på 25 min. Squats,utfall, legcurl på pilatesboll, romerska utfall, pistol squats i TRX och box jumps. Känns faktiskt lite i benen idag, så kanske börjar kreatinet släppa nu så man börjar återfå träningsvärken igen. 
 
Har lyckats laga till en del mat på senaste också
 
Sloppy Joe´s
 
Frukosten i Lördags
Wokad kyckling och vitkål med vitlöksris och sweet chilisås
 
 

Livin G.T.S = Gym/Tan/Study

Kategori:

Var tydligen ledig idag också (vi hade ej obligatorisk egenträning) så plötsligt blev helgen en dag längre, me liked!
 
Överdoserade mat big time igår kväll innan ja somande in kl 21.30 . Tacos,pannkakor och bullar de mesta gick ner. Va sjukt länge sedan ja var så mätt.
 
Gick upp 9 imorse och invigde cyklopet och startade garanterat också en ny rutin, dvs simma varje ledig morgon. Blev 3 X 10 25 meters längder och de kändes bra i latissimus må ja säga. Men varför måste det alltid vara så satans kallt vid i badhus?! Vattnet var inte överdrivet kallt, men innan man ska i och efteråt står man ju fan o skakar för att de e så kallt.  Sprang in o la mig i bastun direkt efteråt.
 
Öl,sås och Vitamin water, va mer behöver man?
 
Eftermiddagen har ja spenderat med pluggande ute vid poolen. Är ingen sol idag men ändå 26 grader o dejlig åskluft så det är varmt. När ja satt där ute slog det mig igen hur bra ja faktiskt har det nu. Visst det är sjukt mycket plugg och så, men att kunna sitta ute i värmen och plugga tillsammans med likasinnande gör allt så himla mycket härligare!
 
Efter 3 timmar kände både huvet och speciellt ryggen att det var nog så då blev den ett styrkepass på RDV. Dagsformen va inte speciellt bra, men de hade ja inte räknat med heller efter helgen bravader. 
 
Det blir att gå total bärsärk i Miami sen äre slut på superiet, Men svensk som man är så förknippar man ju de varma klimatet och solen automatiskt med fest,haha. Biljetten dök upp med posten för nåra dagar sedan, LYCKA!
 
För att citera en snubbe i affären som vart grön av avund att ja lyckats fixa biiljett till Weekend 2: "Its gonna be a game changer man, probably the biggest party in the world to attend
 
 
 
 
 

Springbreak Hangover

Kategori:

Sitter i solskenet vid hotellpoolen och hör vågorna slå bakom mig. I handen har ja en näve pistagenötter o en väLdigt uppfiskande ICE water lemon lime. Man kunde haft de sämre helt klart!! De blev en totalt heeel vild kväll igår. Först va vi bara 3 st på hotellet men sen lagom till LuckyLars somna till vid halv 7 dundrade de in 5 tjejer fr klassen. Efter x antal öl o fireball shot drog vi till klubben 509 redan vi 21. bra val visade de sig för de var ingen kö och fri bar tills 22. Stället fylldes bara upp mer o mer under kvällen. Själva klubben i sig var inget speciellt på något sett o ingen direkt upplevelse,men helvette vilken fest!Gick upp o körde lassebergsbuss kl 7,8 och 9 imorse. De säger väll allt :-)
Piggnade lyckligtvis till vi 11 när vi checkade ut och gick ner på bikerstreet gatan. dock kan ja säga att alla gälla motorcykelljud inte är lika behagliga ida som igår, men va gör väll de om hundra år :-)
Köpt på mig snorkel o cyklop så nu kan simträningen börja på RDV

Springbreak Daytona

Kategori:

Staden leverar i överflöd,tyvärr gör inte vädret desamma.

Förutsättningarna är
Spring break staden nr 2 i USA
Supercross på Daytona Int Speedway
Bikerweek med 200 000 tillresta bikers,dvs 100 ggr lelleträffen.

Allt detta på en yta lika stor som Visby ungefär. Just nu är de prepp på hotellrummet för utgång på 509 dit vi fått vip armband. När ja köpte ett custommade linnea tidigare visade de sig dessutom att han i affärn jobbad på 509 så vi har hans nr för free bottle service. Oh Yes!



När man tittar ut genom balkongen på hotellet möts man dock av ett vågit hav och en smärre storm. Detta bidrar givetvis till att de inte är svinvarmt. Men de råder Budden och Millern bot på!


Wish us good luck!

EMOT alla odds

Kategori: Livet

Ibland blir det inte riktigt som man tänkte sig. Idag var uppenbarligen en sådan dag. 
Direkt efter skolan beslöt vi oss att åka till flygplatsen och byta vår hyrbil för att vi tyckte vi fick ett så dåligt pris,28k. När man bokade på nätet så kunde man få ner det till 16k. 
 
På vägen dit kör vi igenom en vägtull som var obemmand och endast tog mynt, vi hade inga så vi körde bara igenom. 100 dollar böter. När vi är vi nya bilfirman visar det sig att försäkringen inte var inkluderad i priset, så spara några 12k var det inte tal om. Istället blev totalt priset 24k, en förtjäsnt på ca 2500 alltså. Lägg där till att vi måste betala för bilen vi haft nu i 10 dagar.
 
Jaja nu får vi en bättre bil iaf tänkte ja för Cheveroleten vi hade va ja inget fan av. Hade bokat en Dodge challanger och fick välja på den eller en Chrysler 200. När vi kommer in i P-huset står det 3 ej engelsktalande mexikanska tjejer och packar in väskor i vår bil. Så vi går och frågar på "kontoret" va som händer. Det visar sig att dom trippelbokat den bilen. Men eftersom dom börjat packa in sina grejer så får dom den. Eftersom det är Spring break nu är typ allt uthyrt (precis som de va sist vi hyrde då var de Daytona 500). Så vi erbjuds vi en Suzuki Vitaro, tacker nej till den, behöver knappast någon safarijeep. Istället får vi en uppgradering till en Cheverolet Impala LT. En exakt kopia av våran tidigare bil fast längre, äldre och med en större törstigare motor. Gissa om ja var förbannad OCH hungrig när ja åkte ifrån flygplatsen. Hela den här prociduren tog nästan 3 timmar. D första som händer sen är att ja kör mot rött vid dom 2 första lysena. Stämplar gasen i botten och får höra den 3.5 liter stora sexan morra till när dom 211 hk sparkar oss över korsningen. Det här är en sånn här grej man kommer tänkte tillbaka och skratta åt om ett år, men just nu är de mindre kul.
 
Jag hade verkligen glädit mig till att spara in lite pengar och få en KLOK bil. Egentligen så är den här inte så dålig så länge man INTE KÖR. Den är nämligen tungstyrd som en lastbil utan servo och ofantligt jävla lång när man ska byta fil. Det egentligen enda positiva är att det finns tacklucka, wiiie, eller?
 
Jaja på lördag får bilsatan iaf bekänna färg för då ska vi tillbaka till staden som blev utsedd till vildaste springbreak stället i USA efter Las vegas, Daytona Beach. Hotellet är bokat och klart, precis vid stranden. Fanns bara 3 strandhotell tillgängliga varav ett var Hilton, och ja ni kan ju tänka er va de kosta. Vi fick dessutom höra idag att det är biker weekend där i helgen så de kommer 200 000 motorcyklister. ( vi tyckte de var väldigt många där redan i tisdag). De kommer bli ett ofantligt jääääävla drag asså!
 
                                                      S P R I N G  B R E A K  H E R E  W E  C O M E ! !
 
 
Nu ska jag och några killar till ta "Total conditioning"  som är den näst jobbigaste klassen träningscentret erbjuder. Måste få avreagera mig!
 
 
 

Daytona Beach

Kategori:

Sista anatomi lektion avklardes idag. nu har vi gått igenom allt. muskler,fästen/utspring,leder,fästen,ben, celluppbyggnaden mm.

De va självklart värt att fira,så vi åkte ASAP till Daytona beach.


Stranden va fin o lagom mycke folk,påminnde lite om south beach i Miami fast man fick parkera bilen på stranden,helt ofattbart. Snacka om o döda naturkänslan. Men är de brist på parkeringar så är de väll.

Spring break drog igång igår så de va ganska mycket yngre på stranden o lite allmän feststämning. Så vi funderar på o ka tillbaka i helgen o stanna en natt o visa hur man festar scandinavian style ;-) Idag visade ja o 3 till hur man kör strand cardio. Idioten,skottkärran.utfallsgång,squatshopp osv. Va sjukt jobbigt,speciellt för halsen konstigt nog.


Va ca 60 miles dit så de tog en stund och köra även om de va freeway nästan hela vägen. Åkte förbi Daytona speedway. OMG va den är stooor.

Vart tog Måndags hatet vägen?

Kategori:

Varför hatar jag inte måndag längre? Eller jag har nog rättare sagt bara ett uppehåll i att göra det.
Idag vaknade man som dom senaste dagarna upp helt jävla stelfrusen på rummet. Skillnaden idag var att det faktiskt var sol och någorlunda varmt ute, ca 21+. Så jag varmduschade tillbaka känseln i kroppen och gick ut för en PW around the block. Har inte bekantat mig så mycket med omgivningen för det finns egentligen ingenting att bekanta sig med, bara hus och hotell. Iaf så gick ja en bit, fick syn på en kiropraktor klinik, kostar 100 d för första behandlingen och sedan 40d efter det. Helt acceptabelt,så det blir garanterat ett besök där inom någon vecka. Jag fortsatte sedan för att "gå runt" och komma tillbaka till hotellet. Här är det ju inte bara att ta en shortcut genom någon trädgård utan man måste ju följa vägen, så det blev en härlig promenad på 75 min innan ja tillslut kom fram igen :)
 
Om jag blickar tillbaka till helgen så blev det ett sent träningspass efter dagen på Universal. Efter det valde dom flesta att fylla till o gå ut, jag avstod. Ni som känner mig vet att oddsen att ja går ut 2 helger i rad är minimal :)
Nej skämt och sido så var det mest för att de va så kallt och ja inte har kläder till det vädret OCH att Spring break började idag så det kommer nog bli lagom galet kommande helg,sen är de snart dags för Miami också :) 
SÅ ja valde istället att sitta på Amazon.com och shoppa lite. Blev lite träningstillbehör iform av underbara "The Grid" som är en nyutvecklad typ av en foamroll som man kan utför SMRT/triggerpunkt behandling mm med. Är klockren för ryggen, blir nästan som en justering från en naprapat eller liknand. Och sen lite kosttillskott. Har inte ätit något sånt sen jag kom ner hit förutom lite BCAA då och då och en jääääävla massa goda proteinbars då förstås. Så kroppen har blivit rejält utränsad. Men nu känner ja att ja behöver få lite energi föra passen och även snabbare återhämtning så det blev PWO och protein. 
 
 
Shopping striken avslöt jag igår på kära Marshall. Där hittar man alltid massa fynd och så även den här gången. Allt på bilden nedan blev mitt för endast 370 kr, och sen får man lukta som David Beckham själv dessutom,haha
 
 
 
Vissa har handlat för över 10 000 på dessa 2 veckor så ja va tvungen att räkna ihop hur mycket ja handlat för också. Men det var inte allt så farligt faktiskt. Jag är i princip helt färdigshoppad förutom att jag ska köpa en riktigt fet klocka innan jag åker hem! Och en till resväska :)
The Grid 280 kr
Kosttillskott 320
Nike free skor 560
Nikejacka 285
Linne på ROn Jons166
Marshall 370
Amazon övrigt 350 kr
 

The Crib

Kategori: Livet

Har ju inte visat hur jag bor än så här kommer en MTV Cribs Exclusive bara för er!
Först ut har vi master bedroom,där återfinns en kingsize säng o 5 kuddar. (varav 1 en min medtagna tempur kudde)Naturligtvis är det där de "Magic happens". I hörnet bredvid sängen återfinns turligt nog en skön,och riktigt fet läderfotölj med inbyggd fotpall. 
Up next är vardagsrummet/entertainment salongen . Där hittar vi en LG 32 tums LCD med XL kanalpaket.(32 st kanaler). Även dator och musikanläggning finns här. Köket skymtar ni i bakgrunden och är som ni ser ett riktigt påkostat restaurangkök innehållande köksö,micro,högljudd kyl/frys,kaffebryggare och 2 kokplattor. Ett Inget Crib är ju fulländat utan en walking closet, så här kommer den också.
Sist men inte minst, och absolut viktigast har vi garaget. Tyvärr har ja inte någon bild på vår mäktiga Cheva så ja lånar in Shrek bilen från FF Tokyo Drift
                                                                                                                Det var allt från mej,adios amigos!

Universal Studios Orlando

Kategori: Livet

Vi blev lite rastlösa igår ikväll på hotellrummet efter all tacos så vi åkte iväg till Liquor-store för och köpa lite stark proviant. (öl och vin kan man köpa vart som helst men inte sprit). Efter ha varit där slog Sverre inte en hemlig destination på GPSen. Påväg dit kör vi förbi en jätte cool äventyrsminigolf. Så ja gör det enda rätta och kastar mig in där. Det visar sig vara nån sjuk blanding mellan bebis alligatorpark och äventyrsminigolf.
 SÅ vi bestämde oss att gå 18 håll. Hur det gick? Ah ja började med en 7a på första hålet och kom sen sist på 60 slag. Sverre vann på 56 så det var väldigt jämt mellan alla 4, men ja är sjukt missnöjd såklart. Skyller på bollarna som var som riktigt golfbollar dvs väldigt lätta. Var iaf en sjukt roligt med en sådan spontangrej kl 21.30 på kväll!
Detta följde vi upp med att skippa sovmorgonen idag för att dra till nöjespalatset nr2 i Florida, Universal Studios. (Disney World för väll räknas som nr 1). Jag har ju varit på Universal i Hollywood, men detta är mycket större och består av 3 st olika Parker. 1 Park är Universal standard och innehåller klassikerna som ungefär fanns i LA. Den andra är en pure adventure park med Jurassic park, Harry Potter World och massa sånt. Och den 3e heter Wet N Wild och är en vattenpark. Vi valda att gå på dom 2 första eftersom det inte är speciellt varmt. Vi började med Simpson ride som ja längtat i 3 års tid att få göra om.( Både Lucky-Lars och Sverre tyckte sen efter hela dagen,precis som jag att den va bäst). 
 
Efter att ha testat de mesta utom bergodalbanan som stängdes av pga blåst så gick vi över till den andra Adventure Parken. Där gjorde vi misstaget och börja med nån SOakin Wet ride som gjorde oss heeelt plaskblöta, vilket såklart va mindre skönt när det är ca 19+ och ganska blåsigt. Men ja tänkte att när vi ändå va så blöta kunde vi lika gärna åka Jurasic Park riden också (eftersom ja åkt den förut vet ja att den avslutas med en canyon river fritt fall där man blir minst sagt våååt).
 
 
Sagt och gjort så kände vi oss ganska klara med dagen på Universal där. Vi köpte ett 2 dagars-pass så vi kan åka tillbaka en annan dag och göra allt som inte blev av, och förhoppningsvis är det kanske lite varmare då :)
 

Stämplar ut vecka 1

Kategori: Livet

Jaha då va första skolveckan redan över.
Intryck så här långt: Allting känns okej, de enda som saknas är väll lite rutiner för hemstudierna. Det funkar inte riktigt att köra samma upplägg som på gymnasiet, dvs hänga me på lektionerna och klara proven utan att plugga. Den här utbildningen motsvarar ju 30 högskolepoäng, så den är givetvis på högskolenivå rent akademiskt. Det är dock väldigt krävande rent koncentrationsmässigt att lyssna, skriva läsa, och samtidigt översätta eftersom undervisningen inte är på svenska.
 
Annars så tror ja faktiskt att den svåraste perioden är just nu med anatomi, ben, muskler och rörelselära där de är väldigt mycket som ska memoreras, och där jag garanterat har minst kunskap med mig sedan tidigare. Visst lite "större" muskler kan man ju sedan tidigare tex trapezius,latisimus dorsi, hamstrings, biceps/triceps osv men vet du t,ex vad M.brachialis är? Det är den stora muskeln som fäster i biceps och går ner i underarmen.
 
Dom praktiska momenten, coachningen, och det rent generella gällande fysisk aktivitet tror jag inte kommer bli något problem alls för där kommer all erfarenhet man samlat på sig under åren ligga som grund.
 
Gillar faktiskt dom långa dagarna bäst för då vet man va man ska göra när man kommer hem sen, äta och gå å lägga sig :) Igår var en sådan dag, då vi hade vårat första praktiska moment med en crossfit WOD variant som såg ut enligt följande
 
Tänkte ja skulle gissa tiden innan o tippa 27 min, de blev 13. Så de va en rejält missräkning. Vissa fuskade lite med halvdana sitt-ups och squats men han som fick bäst hade 8.5 min. Gissa vad han tränar till vardags? Jo Cross-Fit. Han är dessutom den som garanterat är mest vältränad av alla, sett till både kondition och styrka.
 
Har påmält mig till att gå en special kurs hos NPTI och bli certifierad TRX-instruktör. Känner mej ganska hemma på redskapet men allt ska ju finnas "på papper" också. Det ska bli riktigt kul!
 
Det egentligen största "problemet" nu är att det inte är speciellt varmt. Idag var de 21 grader och i helgen ska de bara bli 17. Så sola,bli brun och ligga på stranden de kan man ju fetglömma!
Firar iaf fredagen svennebanan style me med rekord tidig tacos redan kl halv 5, kunde inte hålla mej längre,haha