AmericanWay

Om livet på, utanför, och runt National Personal Traning Institute Orlando

Inge hålligång ?!

Kategori:

Står o tittar ut över mina medpassagerare o kan ganska snabbt konstatera att de inte blir nå hålligång på den här flighten iaf. Kmr bli en riktigt trött flygning! Passar mig perfekt efter 3 timmars sömn.



Har man TUR kanske man somnar sittandes för 3e gången på 6 år,om inte kmr de här bli en låååååång dag.

Om 12 timmar är ja i GOA oavsett!

Live från Indiska ambassaden

Kategori:

Jaha ja då va man tillbaka här igen efter Arlanda T/R.

Sitter 6st till här som är utan pass och inte kan ta sig någonstans.

Farsan har numer ett rosa provisorisktpass som hittils har tagit över en halvtimme o stämpla.

Bröd godisstoppet idag o satt i mej 4st kinder maxi. Inte fan blev man mindre lack för de :-)

Bra lunch på Jensen vart de iaf. Är dom små för man ta 2. Blev 180 g kyckling o 180 g biff


Förhoppningsvis får man åka Arlanda vägen för 3 gången snart. Är så galet trött o de känns som skallen ska explodera.

I akutfart mot Arlanda

Kategori:

Sitter just nu i baksätet på en taxi i expressfart mot Arlanda för att skaffa fram ett provosoriskt pass till pappa. Efter att ha suttit I kaoset på Indiska ambassaden heeela dagen så är de nu konstaterat att dom slarvart bort hans pass. Han var inte den enda dessutom. Aftonbladet ska få rapport på detta kan ja säga!

Kroppsmätning

Kategori:

Gick upp 4 kg och 4 cm midjemått på 4v/ Juli månad i sommras, PB me hästlängder,tyvärr då de alltså endast  va 100% bukfett jag la på mej. De går snabbt när man byter träningen mot alkohol.

 

5 Aug 2012                                                   28 Nov 2012

  • BMI         19,6                                      18,9
  • FETT %:  8,5                                       7,1
  • F-MASSA 5,1 KG                                4,1KG
 
Mätte även med caliper och då blev de 6,5 %. Sist blev det identiskt som i maskinen.
 
Utvärdering: Trodde att jag skulle tappa bukfettet ja fortfarande har kvar en del av lättare och därför började ja inte göra någon ansträngning förens 3 Nov. Efter det har jag inte ätit något onyttigt i form av socker, snabbtmat, eller något annat. Tyvärr har jag inte hunnit köra knappt någon cardio alls förutom lite promenader nu på slutet. Hade jag fortsatt exakt såhär fram tills Jul hade jag dock kunnat få riktigt bra resultat. Nu e ja faktiskt lite besviken.
Ett fel kan ha varit att ja kanske ätit för lite fett.
 
Formbild kommer!!
 
 

Vart FAN är mitt visum?!

Kategori: Livet

Skickade in det den 6 nov till klåparna som hanterar visum för Indien men har ännu inte fått tillbaka det.
Har ringt dom 100 ggr men de går inte ens o komma fram. Pappa lyckades dock o då svarade nån idiot i Dubai som naturlgitvis inte kunde göra nånting.
Va fan händer liksom?  Är så jävla förbannad så ja bara skakar.
Detat innebär att jag måste åka till Sthlm med båten kl 07.05 imorgon för att hinna besöka indiska ambassaden innan flyget går. Nu går man ju bara o nojjar sönder att de ska bli nå problem där också eller att idioterna skickat hem visum/pass och hela baletten.
 
Så jag fick ringa o ta ledig hela dagen imorron och springa runt i sthlm en hel dag, exakt det jag inte va sugen på! Tycker att 12h flygtid räcker, nu blir de en hel jävla dag extra.
 
Nu springer ja bara runt hemma mega irrriterad och total pisst och försöker packa.
 
De ska ju va kul o resa iväg..
 
 
 

Förberedeleser destination GOA

Kategori:

Blev höstens längst PW á 8 km med mina arbetskollegs BFF´s. Eller hur blir den korrekta förkortningen? Best work friends forever? :)

Va gääälet hungrig efter de så jag satt i mej x antal gram fruktsallad med kvarg.

 

Passade på och fixa lite ärenden idag innan jobbet eftersom ja började 11. Fyllde på mitt reseapoteket me  resorb, alvedon och omeprazol. Brukar hålla kroppen i lite bättre schack.  Växlade till mej lite dollar inne på banken me så man kan börja spendera ASAP när man kliver av planet efter vad som lär ha varit dom 12 längstA  timmarna ever..

 

Lunchade loss på min hemlagade burgundiska gryta i 700 gram klassen och det va riktigt länge sedan ja va så mätt utan att ha besökt en buffé!

Mindre bra att man går loss på sådana där portioner när man ska ”deffa” men de blir nog minst 5 nya km ikv efter jobbet vi 21.

 

Imorgon väntar dubbelpass och kroppsmätning. Hoppas ja är pigg!

En Bedövad Hjälte

Kategori: Livet

MåndagsLåten  :http://www.youtube.com/watch?v=ZfT6iM-vqbg       
Den får iaf igång mig till 110a friska
 
 
 Min älskade krigare Enzo ( http://www.facebook.com/enzo.larzon ) var vid veterinären idag och dom måste ha gett han en dos hästbedövning för han var helt groggy efteråt stackarn. .Han brukar va lite trött o så men idag gick in i möbler och kunde knappt stå när han kom hem.
 
 
Man tycker ju synd om han så man vet inte va man ska ta vägen.. 
 
Själv fick man sitt vid sjukgymnasten idag så nu kan man inte träna varken ikväll eller imorgon. Blir 3 dag i rad utan träning. Egentligen de sämsta som kunde me tanke på invägningen på Onsdag. Dessutom konstaterade han att armbågssmärtorna ja känner ibland är en början till "tennis armbåge".
 
Satans jävla kontorsjobb. Nej aldrig mer efter jag slutar 18 Feb

Otillåten substans

Kategori: Träning

 

Kärt barn har många namn kallas det och det stämmer verkligen in på den omtalade substansen som revulotionerade/ förändrade PWO marknaden: Geramaine, 1,3-dimethylamylamine, DMAA,Geranium, finns säkert fler kemiska beteckningar. http://geranamine.org/

"En sämre version av Efedrin med amfetamin liknande effekter"

Dock blev ju inte produkter med detta innehåll speciellt långvariga i Sverige och en rad andra länder men i Norge är ämnet fortfarande inte dopning klassat.

Själv har jag prövat på att inta detta ämne i sk PWO blandningar och även i ren form då min filosofi är att man måste pröva något innan man kan uttala sig och ha en åsikt.

 

 

Alla ämnen fungerar olika på olika individer det gäller allt, DMAA är inget undantag där. För mig personligen har jag nästan bara  positiva erfarenheter. Jag har valt att inta det då jag inte varit speciellt pigg, när jag vet att jag ska träna väldigt längre, o när jag varit "vanlig, men dock bara i samband med styrketräning och ej uthållighetsträning. Jag har inte använt det som en vanlig pwo inför varje pass vecka in och ut för att inte bli "imun" och få en högre tolleransnivå men även för att inte bli beroende.

Effekterna jag märkt är ökad energi, fokus, uthållighet och en jävulskt snabb återhämtning. Man får anstränga sig för att vila mer än 20 sek mellan seten. Jag har satt många PB på dessa pass, bara placebo tänker ni kanske, men jag är inte av den uppfattningen. Har kompisar med lång träningsbakgrund och vissa med ingen alls som testat exakt samma produkter utan att dom innan vetat om "effekterna" och samtliga har upplevt samma sak som jag. Vissa har även provat att använda det inför div lagsporter och upplevt en enorm förbättring i mental skärp och återhämtning. Bästa beskrvningen är att man blir som en maskin, både på gott och ont.

 

 

 

Många användare av DMAA har upplevt att dom kraschar efteråt, något jag personligen också upplevt en gång och det var sannerligne ingen behaglig känsla. Min teori är att man genom attt tillsätta kroppen "konstgjord" energi som man egentligen aldrig hade som man sedan gör av med så får kroppen väldigt problem med att hinna återhämta sig efteråt och det är därför man bli trött och dåsig.Detta har som sagt bara hänt för mig en gång och då var jag VÄLDIGT trött innan jag tränade.

 

Jag uppmanar ingen att använda DMAA utan vill delge mina erfarenheter och tankar kring den.

Sedan kan man naturligtvis debattera i all oändlighet hurvida produkten är farlig eller inte, mig veteligen finns det inga grundläggande forskningsbevis för detta. Tycker personligen att cirkusen kring detta påminner en hel del om "redbull-vodka" hetsjakten som drogs igång för ett par år sedan.

Personalfesten

Kategori: Livet

Jag är nog en av få som faktiskt kommer ihåg vad som hände, iaf efter middagen :)
 
Först började vi med en tipspormenad på kontoret där det även serverades 3 olika typer av snitter och Champagne. (ja åt 10 snittar,haha). Ska väll kanske även nämna att de bara var min avd som hade fest och inte hela PayEx
 
Efter det blev vi körda till hemlig plats, som visade sig vara http://www.visbytraningscenter.com/index.pab
 
Där skulle vi dansa en "Shabam" klass vilket naturligtvis va mindre populärt bland killarna och även bland en del tjejer faktiskt. Personligen dräpte ja en Celsius i en svep och antog utamning och försökte göra det bästa av situationen. Under fotbollstiden fick vi träna typ aerobics pass imellanåt för att förbättre kordinationen så ja visste ungefär hur svårt de är. Benen hänger med hyfsat bra men så fort man ska kombinera me minsta lilla armrörelse då spårar huvudet ur typ o allt blir pannkaka. Försökte verkligen fokusera . Men ja är nöjd och ett 3 min långt videoklipp finns numer på Facebook som någon "vänlig" själ lagt upp vilket ja inte är fullt lika nöjd me .)
 
 
 
Efter det blev det middag med biffköttgryta och potatisgratäng. Äppel&kanel paj med riktigt vaniljsås till dessert.
Nykter och tråkig som ja var drog ja hem halv 12 för då började de spåra lite för mycke för va ja orkade med.. Kunde lika gärna stannat kvar för ja somna inte förens 3 iaf. Haft sjuka problem o sova den här veckan, är de fullmåne?
 
 
Jaja det vart iaf en soft kväll och ja är glad att ja fick mig lite cardio och har nu gått 2 pass på 3 dagar, va fan hände där liksom? Nu väntar ja bara på att kl ska bli 17 så ja får gå å träna ryggen för den älskade inte att hoppa runt hej villt som en apa på crack igår. Dieten fortsätter tills onsdag då det blir kroppsmätning. Resultaten kommer givetvis publiceras tillsammans med den tidigare mätningen som ja gjorde i början på Aug direkt efter sommarens spritmaraton. Hoppas verkligen på avsevärt mycket bättre värden!
 

Ett värdigt avsked!

Kategori: Livet

För er som inte var där http://www.youtube.com/watch?v=QNWr2W1A9Mc

 

Det var så tårarna var på väg vid avtackningen/förvälet, dom hade förmodligen kommit om slutet inte blivit ett sådant JÄVLA anticlimax.

Tack för allt Råsunda IP !

 

Citerar Olof Lundh expertkommentator : " Det största jag sett i Svensk fotboll någonsin "

 

Idag blir det förhoppningsvis ett härligt bröst och triceps pass innan kvällen teambuilding/ personalfest.

Jag har annonserat ut att jag ska va nykter sen 1 månad tillbaka så att alla ska kunna "ta in" att man inte ska dricka för det är ju givetvis helt ofattbart för odm flesta. Men med 7 dagar kvar till Indien avresan och lika många dar att bli av med sommarbuken så tänker jag satsa på att träna ist för att hälla i mej kcal.

Vi vet inte va som händer med rycktet säger klättrning, återkommer imorgon med hur det gick :)

Tid för hjältar

Kategori:

Ikväll 21.05 spelar AIK sista matchen nånsin på Råsunda och de känns i ett AIKhjärta vill ja lova. Tyvärr kommer jag inte kunna va på plats o följa den live vilket svider något enormt.Egentligen skulle ja sett Swedish House Mafias första spelning ikv på Friends men ja valde att sälja den biljetten förra helgen av 2 anledningar. 1: Den krocka me Gnagets viktigaste match på 11år. 2: Jobbet måste ha sitt.Bodypump passet igår gick över förväntan men man hade väll typ minst vikt av alla på stången :-) De va ett Les Milles pass på 1 timme me en muskelgrupp per låt. Märktes ganska tydligt vart man är svag, men minst svag va ja i ryggen o de är ju givetvis glädjande. Men helvette va ja va slut på delen. Tjejen som lura me mej hetsa om vilken träningvärk ja skulle ha ida men den har helt uteblivit vilket ja hade på känn då ja va van med samtliga övningar. Fast inte i den mängden reps direkt. Perfekt pass när man går på högreps!Passade på att unna mig lite helgmat redan ida då ja ska jobba både lördag och söndag o alltså bara e ledig imorgon. Kände mig lite värd de då ja trappat upp cardion lite o går ca 5km varje kväll ja inte tränar. Dessutom går ja en 30 min promenad på lunchen varje dag.

Nov. 22, 2012

Kategori:

Tok nervo laddar

Kategori:

Sitter just nu o tok laddar men nervositerad spänning inför kvällens pass. är mest nojjig övr hur min CP rygg ska reagera. Har brutit mitt godis stopp i eftermidda o ätit en kakjävel så ja får se till o kompensera upp de ikv.
Dagens lunch, Tikka masala. Vänjningen me indiska kryddor fortsätter :-)




Ser mest fram till efter passet då de blir City-REAL I CHAMPIONS Me grabbarna. Hoppas marängerna slaktar o att man inte blir totalt söndermobbad för passet,haha!


För första gången

Kategori: Mat

 
Imorgon ska ja gå på mitt livs första Body Pump pass. Mitt livs första pass ever typ bortsett fr 4 st box pass för x antal år sedan. Är sjukt nervös. Har aldri tränat uthållighet förut så de lär bli en fin chock för kroppen :-)Så får att orka me de och dessutom vänja kroppen me lite kryddstark mat laddade ja upp me indiskbuffe på lunchen idag. Här är en av 3 tallrikar
Nu står ja på jobbet 4 timmar senare i min kära hälsoväst och är ännu mätt :-) Västen är en historia för sig så mer om den en annan gång
 
 
 
 

Inte ens när jag fick betalt..

Kategori: Mat

Igår bröt jag mitt 13 dagar långa nyttighets-maraton och åt på Frasses, men det var låångt ifrån frivilligt och jag hade fan t,om ångest efteråt och de där jävla sötsug kom som på beställning efteråt naturligtvis. Trots att jag fick maten betald + 150 kr för besväret. (mystery shopper uppdrag) fylldes jag efteråt mest med förundran över varför svenskar i allmänhet och folk o synnerhet sitter och vräcker i sig snabbmat dag ut och dag in?!


Man blir inte speciellt mätt, det är inte hälsosamt, och det är verkligen inte billigt, speciellt inte om man ska äta sig mätt o får beställa till extra. Är det av lathet? Är det för dopaminet/lyckokänslan? Är det pga fett beroendet som stora dekar av dagens mänslighet byggt upp? Eller ?!


Jag får se det positiva i mitt junkfood intag, det fick mig bara och inse hur bra jag mår när ja äter klok mat och vilken tillfredställelse det ger för sinnet när man vet att man matar sin kropp med bra råvaror!

 

MåndagsHiten  http://www.youtube.com/watch?v=_W0525Lm6P4


Varför äter jag då så nyttigt nu helt plötsligt? Jag kan inte säga att jag åt spec onyttigt innan heller (bortsett från i somras), men ja tröttnade på att känna sug efter både det ena och andra och tänkte ja skulle göra mig av med "lovehandelsen" en gång för alla innan Indien semestern. Har inte en gnutta fett på hela kroppen utom just runt magen, vilket ja inte är ensam om givetvis. Tyvärr har inte min "NO sugar/transfett diet" gett så bra resultat som ja önskat kroppsmässigt. Men ja har ju 11 dagar kvar, sen får ni se resultatet.

Nä på tal om onyttigheter, nu ska ja lägga in mn Taxfree beställlning till flyget :)

 

Hellre EN grillad burgare i soffan än 10 cheese på Donken 

Miljöombyte, ja tack!

Kategori: Livet

Känner att ja verkligen är i akut behov av ett miljö ombyte och lite ändrade rutiner. Har inte vart av Gotland sen ja kom hem från Rivieran 1 Juni,6 mån måste va nytt rekord i negativ bemärkelse. Jävla tur då att de bara är 12 dar kvar tills man ligger på en strand i Goa! Längtar något enormt efter denna välbehövliga semester o avbrottet från Nov mörkret! Just nu är ja o kollar handboll vilket inte händer alltför ofta,men de e en jävligt kul sport o se live för de händer saker konstant. Slås även av hur otroligt stryktåliga dom är. Finns de nånting man inte får göra på linjen?! skulle verkligen vilja se alla kärringar till fotbollsproffs testa på handboll. Dom hade garanterat börja gråta efter 5 min!

Vad hände med fredagskvällen?

Kategori:

Ja va fan hände igår egentligen?

Inte ett skit så ja ställde mej i köket kl 19.00 likt en riktigt hemmafru å och gjorde en ”100-Müsli” :). Det är att föredra för ALLA att göra sin egen müsli istället för att köpa något färdigt skit som är sprängfyllt med socker, konserveringsmedel och kolhydrater.(kollade igenom samtliga müslis i affären igår och den enda som i princip är sockerfri är Pauluns super müsli som kostar 80 kr/kg)

Det tar max 30 min och du kan helt själv bestämma vilka godsaker du vill ha i.

 

Jag valde tillbehören på bilden + russin. Fiberhavregrynen ”marinerades” i en äggvita, honung och lite sirap och rostades i ugnen i 10 min.

 

Ja freebasar alltid och går inte efter något speciellt recept utan prövar mig fram, den här gången körde ja upplägget 100 gram av allt.

 

Tar ca 25 g müsli + en banan och blandar med 250 g keso och det är helt klart de mellanmål som mättar bäst för mig, står mig riktigt bra på det i upp till 3-4 timmar.

 

 

 

 

Jag har inte tid att ha ont

Kategori: Träning

Har haft ännu ondare i ryggen efter jag va vid sjukgymnasten i måndags. Får iof skylla mig själv eftersom ja tränade dagen efter trots att jag vet att ja absolut inte ska det.Men de är så frustrerande när ja vet att ja måste höja mej så mycke i allt för o palla USA.

 

I helgen med start idag, blir de iaf ALL IN, som de nästan blir varje helg eftersom jobbet tar all ens tid på veckodagarna och gymmet är så överbefolkat så det inte går o vistas där mellan 16-20. 

 

Fredag: 

  • Rygg: Chins (i maskin då ja går på högreps) och sittande Rodd. 4set vardera. x 18-22 reps
  • Baksida axlar:: Framåtlutande hantellyft och  omvända flyes maskin 4set vardera. x 18-22 reps
  • Biceps: Ez-curl och scottcurl med hantel 4set vardera. x 18-22 reps

Lördag

  • Ben: 4set Knäböj. 3 set romerska utfall. 3set benpress. Benspark 4 set.Liggande lårcurl 4 set och TRX baksida 3 set.Stående vadpress i smittmaskin 4 set. SIttande vadpress 3set.Här kör jag inte högreps för benen får tillräckligt med uthållighetsträning i löpning och vardagslivet i allmänhet

+ 30 min Cardio

Söndag

  • Bröst. Bänkpress 4set. Sne hantelpress 3 set x 18-22 reps.Valfri cablecross övning i superset med pushups x 2 
  • Axlar. Rotacuff uppvärmning. Stående militärpress 3 set. Stående hantelpress 3 set.Lyft åt sidan med hantel. (löjligt låga vikter här då ja inte kört pressövningar på 4 år) 18-22 reps
  • Triceps. Pushdowns och ligganden hantel extensions 4set vardera. x 18-22 reps

 

MIN TRÄNINGSBAKGRUND DEL 2

Kategori:

21 oktober inträffar det första av 3 ryggskott inom loppet av 5 dagar och min 1,5 månad långa innebandy comeback i Div2 Sthlm är SLUT.  Detta får mig att naturligtvis att må väldigt psykiskt dåligt men framför allt bestämmer ja mig för att skriva ner min historia inkl alla behandlingar,röntgens osv från börjar till slut och maila runt dessa till olika företag och människor i Sthlms området. Till slut faller mitt val på Naprapatlandslaget och det har jag aldrig ångrat. Jonas är tveklsöt den bästa ja träffat och nivåer över samtliga andra. Vid honom gick jag på 2-3 behandlingar i veckan i början och fick totalt träningsförbud fram till Februari( ca 4 mån). En riktigt käftsmäll för nån som älskar att träna och extra opassande började ja precis i den här vevan jobba på ett gym.

 

Men oj vilken utveckling. Jag vågar lova att ja under dessa månader gick från att inte ens kunna bära hem mat från affären till ett nästan helt smärtfritt liv, ja kunde t,om sitta ner i 2-3 timmar utan värk. Men så började jag träna och märkte direkt att kroppen ogillade fysisk belastning, det som aldrig varit något problem förut. Värken hade alltså förvandlats i omvändriktigt.

Så sen våren 2011 har ja tränat ungefär 3-4 ggr i veckan med mycket fokus på rörlighets övningar. Jag har vid några tillfällen försökte spela fotboll och innebandy men det har inte fungerat alls. Värken efteråt finns det inget muskelavslappnande medel i världen som rår på.

 

Tyvärr var det här starten på min förlust av muskelmassa och kilon som upphört först nu 1,5 år senare. Detta har inte varit så  kul, speciellt inte med tanke på hur svårt jag hade att lägga på mig muskelmassa innan ryggen kollapsade.

Idag är ja ca 10 kg minus men har varit nere på minus 12. Mest märks det på benen som har  ”armstorlek” numer efter en efterhängsen ledbandsuttänjning förra sommarn. (det är en historia i sig där  ”never give up” attityden visar sig från sin sämsta sida )

 

Felet/obalansen jag har i ryggen bidrar nämligen till att kroppen hela tiden försök koppla bort en sida. Oavsett om jag kör bicepscurl eller knäböj får ja anstränga mig jätte mycket på att båda benen/armarna ska aktiveras lika mycket då kroppen automatiskt kopplar bort den ena sidan.

 

Träningsbakgrund i år

  • Fotboll 16 år
  • Innebandy 12 år
  • Styrketräning 9 år
 

Jag har dock inte gett upp på något sätt utan satsar nu hårdare än någonsin på att ”återta” mina kilon och dessutom bli Sverige bästa PT på cupen :)

 

Man måste satsa högt, något annat har aldrig funnits för mig!

KOSTUPPLÄGG

Kategori:

 

Kostupplägg för ca 350 minus KCAL och ett protein intag på minst 120g/dag

 

Frukost 07.30

Ca 50-70 gr cerials från Frebaco UTAN tillsatt socker ( tot2 g/100g) med 2 dl laktos fri mjölk

15G Prot, 45g kolhydrat 3g fett

 

Mellanmål 09.30

 

Kaffe och en frukt

 

Lunch 12.30

Varierar något enormt men försöker alltid få i mig minst 50g protein från kött eller fågel.

Uppfyllas ofta med råge när jag äter ”Ute” och det blir besök på min favorit lunchrestaurang där dom ofta serverar olika typer av Buffé

 

Mellanmål 15.00

Keso och hemmagjord musli bestående av: Honungsrostade fiberhavregryn, linfrö, pumpakärnor, russin, sötmandel, valnötter ,torkad frukt, jordnötter

eller 250 g kvarg smaksatt med Fun Light stevia + kaffe

30g Prot. 10-30g kolhydrat. 1-10g fett.

 

Kvällsmat 17.15 eller 19.30 beroende på när jag tränar

Försöker hålla igen ner kolhydraterna här och hålla mig till 70% protein.

 

Mellanmål ca 20.30

Keso, nötter, avokado eller liknande

 

Innan träning blir det oftast en PWO eller BCAA och en proteindrink direkt efter.

Då jag  upplevt ett starkt sockersug försöker ja äta var 3e timme för att hålla jämn förbränning och blodsocker nivå då ”reptilhjärnan” slår till direkt och börjar jaga efter socker så fort det blir lång tid mellan måltiderna och blodsockernivåerna sjunker.

 

NU är sockersuget  princip helt borta förutom när jag överdoserar kolhydrater (oftast sker det i form av pasta) och underdoserar fett och protein, men det är lätt botat genom att t.ex ta en sked jordnötssmör efteråt för att återställa balansen.

 

Blooday Monday

Kategori:

Kan inte säga att jag är något större fan av Måndagar direkt, speciellt inte när man jobbat lördag eller söndag.

Därför kommer jag varje Måndag lägga upp en låt som iaf får mig att tagga igång totalt oavsett om det rör sig om fest, träning eller bara höja humöret. Ska försöka lägga upp lite  ”ovanliga” låtar som du förhoppningsvis inte hört förut och  är sönderspelade på radion sedan ett halvår tillbaka.

 

Först ut: Tiesto - Pair of dice 

Vaknade iaf upp med skön träningsvärk efter gårdagens intervaller och lägligt nog väntade en visit vid sjukgymnasten 10.30. Den kom verkligen perfekt efter förra veckans nackspärr light. Hatar dock när man blir fastspänd i britsen som en psykpatient och får nacken manipulerad i typ 90 graders vinkel, såå jävla äckligt obehaglig känsla!

 

Försöker justera rygg & nacke minst en gång i månaden för att bibehålla någon sånär rörlighet i bröstryggen och nackpartiet.

 

Ikväll blir det den en redig promenad innan det är dags och se Zlatan göra rent hus på fotbollsgalan och fylla på prisskåpet lite

Saker jag inte brukar göra

Kategori:

Idag har ja gjort 3 saker jag inte brukar göra.

Tränade ett renodlat armpass kl 11. Tränar aldrig armarna separat annars utan biceps efter rygg och triceps efter bröst. Men ja känner att dom inte riktigt fått tillräckligt på senaste då man är ganska trött i slutet på passen o inte har den där sista lilla energin

kl 15 begav ja mej ut i snålblåsten o sprang intervaller i den sk Fängelsebacken.(låg ett fängelse där förut o de måste vart de fängelse med bäst utsikt/omgivning i hela världen liggandes mitt i Visbyhamn.
blev 7 vändor i backen o sen 4 km vanlig löpning längs strandpromenaden.

Att ja tränar 2 pass på en dag har inte hänt sen 09,och att ja dessutom springer intervaller ist för vanligt är verkligen extra ordinärt.

Nu är ja efter att ha duschat tillbaka värmen i kroppen så slut så ja ska se Solsidan o övrig söndagsrutinsprogram o sen SOVA.

FYI söndagar e nog enda dan ja ser på vanlig tv,dvs inte sport.



Min tränings Bakgrund

Kategori:

Känner att det är lika bra att börja från början och berätta hur jag hamnade där jag är idag, även om det är  en mindre rolig historia att blicka tillbaka på såhär i efterhand..
 
Som bolltokig 6 åring började jag spela fotboll, några år senare började jag även sysselsätta mig med att spela lite innebandy på vintern. Var ganska tjock som lite vilket har speglat och speglar mitt liv än idag, men jag var dom extra kilona till tros ändå bra på sport, om än lite långsam.  Vid högstadie tiden blev fotbollsträningen mer intenvis när jag bytte klubb och kilona började rasa av mig.(iaf enlgit alla runt omkring, själv märkte jag ingenting förutom att jag blev sinnessjukt snabb)
 
14 år gammal fick jag i Mars min första skada, egentligen inget allvarligt (en stämpling som fick bägarn och rinna över och musklerna i min fot sjönk ihop och försvann) men pga att ingen tog den på allvar och inte gav mig rätt behandling blev den otroligt efterhängsen och jag kunde i princip inte använda högerfoten alls under 6 månader.utan kunde bara spela med ett ben dom få gångerna jag tränade.6 mån är ganska lång tid i den åldern  då man utvecklas enormt mycket på den tiden. Men jag gav inte upp utan tog mig tillbaka igen, även om jag helt plötsligt inte var bland dom bästa vilket jag varit innan. Det var en ovan situation och jag började få upp ögonen mer och mer för bandyn som jag hade kunnat spela obehindrat under den här tiden. Jag fortsatte iaf med fotbollen och gjorde 1 år i pojkallsvenskan, men när Juniorallsvenskan och ännu mer träning kom upp på tapeten föll de sig naturligt att ja la ner fotbollen på seriös nivå för att ägna mig helt åt bandy.som jag var ännu bättre på.
 
Sähär i efterhand med facit i hand kan det året ha varit väldigt kostsamt för mig då jag tränade ca 8-10 ggr i veckan /12-15h under den tiden. 
 
I samband med det här började ja som 16 åring styrketräna och gjorde väll i princip precis ALLA fel en 16-åring som tror han vet allt kan göra på ett gym. Självklart insåg jag inte det just då. Det tog väll ca 4 mån sen kollapsade min vänstra hanled. Jag kunde i hålla i nånting, och spec inte vrida den. Då blir det svårt att spela bandy. La faktiskt av helt under en 6 mån period och bara styrketränade. Sen blev suget för stort och jag började igen. Nu hade även bandyn kommit upp på lite nivå å de va Juniorallsvenskan som gällde, dessutom fick jag chansen att träna med A-laget i Div 1. Helt plötsligt var ja minst , yngst och svagast i laget vilket var väldigt ovant, även om ja naturligtvis aldrig varit "stor" med min 176 cm.
 
Detta gjorde att jag började träna ännu mer styrketräning för att kunna hävda mig i det fysiska spelet. De tog någon månad sen pajjade högerhandled också. Den här gången lyckades iaf en naprapat inse att det var pga överrörlighet jag fått bråskbildning i handlederna. Men är det något som kännetecknar mig så är det att aldrig ge upp. SÅ jag tränade både med A-laget, mitt egna lag och gymmet. ca 8-9 pass i veckan. Fotbollen va dock inte helt avslutad utan tillsammans med andra kompisar som tröttnat o slutat i 16 års åldern valde vi att starta en egen klubb, TerraNova FF. (mer om den en annan gång)
 
Sista året på gymnasiet gjorde jag ett seriöst försök att slå mig in fullt ut i A-laget, men vid det här laget var inte bara händerna slitna (även om jag märkt att om ja tejpar dom och stryper rörligheten så minskade värken) utan även fotlederna började ta stryk.
 
 
Till julen gav jag upp och slöt, hade alltid ont någonstans efter träning och det fungerar inte i en sådan hård kontaktsport. Vadå hårt kanske du tänker nu, de e ju bandy han snackar om men jag kan säga att jämfört med fotboll och många andra sporter är det stenhårt. Man kan i princip smälla på hur mycket man vill i närkamperna så länge man gör det mitt på plan och inte i ryggen.
 
Så en kväll i April-Maj 2006 liggandes i en polare säng framför hockey VM förändrades mitt liv totalt. 
Dagen efter kände jag mig lite stel i vänster sida vid bröstryggen. Tänkte inte mer på de men påpekade det för personalen på gymmet där jag hade skolpraktik för tillfället och tränade ca 5 dar i veckan. Tiden gick och en dag i juli efter ett förmiddagspass kom jag hem och helt plötsligt låste sig hela kroppen. Jag kunde inte ens vrida på huvet.  Mamma tillkallade ambulans o ja blev körd till akuten, där togs massa prover och tester samtidigt som dom pumpade mig full med morfin och konstaterade att jag fått "ryggskott". Efter det sov jag ett dygn.
.
 
Det här var starten på den mörkaste tiden i mitt liv. Kommande höst/vinter tränade jag på gymmet ca 3-4 ggr i veckan och spelade bandy 2-3 ggr på lite längre nivå men resterande tid låg ja hemma på soffan för ja hade så ont i ryggen så ja kunde inte sitta eller göra nått annat. Såhär fortsatte de i ca 1,5 år innan jag efter att prövat på simmning 2 ggr fick en låsniing i nacken. Helt plötslgit var ryggvärken peanuts för den kunde ja lindra genom att stå eller gå, men nackvärken de va outhärdlig.
 
Ungefär så har mitt liv sett ut tills vinter 2011 då ja nådde rock bottom och en vändning...
 
 
 
 
 
 

Det här kan du förvänta dig

Kategori:

 
Eller "Expect the unexpected" som Joe Labero skulle sagt
  • Min satsning på att bli Lic Personlig tränare i USA 
  • Åsikter om allt och alla
  • Hur det är att vara en träningsnarkoman fångad i en pensionärs kropp
  • Försök att nå och uppfylla drömmar
  • Att leva med kronisk värk
  • Drömbilar
  • Träning
  • Misslyckande i alla dess former
  • Mat och ännu mer maaat
 
Ovanstående är bara ett axplock av vad som kommer knackas ner på tangenterna. Lättvindigt kan man 
väll säga att jag kommer skriva om mitt liv i allmänhet och träning i synnerhet eftersom jag som bäst håller på och förbereder mig för att åka till USA och  International Personal Training Institute @ Orlando Univeristy
 
Det kommer absolut inte vara någon träningsblogg där jag i tid och otid kommer lägga upp spegeltagna bilder på mig själv med en mobil rakt i ansiktet. (inget ont om dom som gör det men det är helt enkelt inte jag)
 
Stay and Play !

Välkommen till min nya blogg!

Kategori:

Mitt första inlägg.