AmericanWay

Om livet på, utanför, och runt National Personal Traning Institute Orlando

Florida Derby i NHL

Kategori: Livet

Helt UNDERBAR dag på straden i fredags på Ormond Beach. Brukar alltid bli rastlös som fan men ja låg verkligen bara och njöt av att höra vågorna som slog. Sedan hittade vi några stänger att göra av med lite energi på också. Dagen avslutades med biopremiär av Pain&Gain på kvällen. Nedan ser ni hur 28 kg vikt skillnad ser ut på 2 killar som är i princip lika långa :)
 
 
Lördagen innebar en snabbkurs HLR/CPR igår. Tror det är 3 eller 4 gången jag går på en sådan UTB. Men det är verkligen något man behöver upprepa eftersom man lyckligtvis slipper utföra det så glömmer man det ganska snabbt. 
Direkt efter det sa ja och Lasse och i bilen och körde 20 mil över till andra kusten/ Tampa Bay för och kolla Florida derbyt mellan Tampa - Florida som dessutom va säsongens sista match innan slutspelet, som båda lagen för övrigt missade.
 
 
Vi fick fribiljetter till matchen genom en ganska oklar historia. På Karibien kryssningen som ja skulle vart med på träffade Lasse en kille som älskade hockey och sa att han varit på alla NHL arenor i USA. Dessutom sa han att han jobbade för David Letterman show i NYC. Lasse nämnde att vi tänkte se någon Tampa match, och han sa då att vi skulle höra av oss så fixade han fribiljetter. Ja ni hör ju att det där låter ganska suspekt, låter som en klassisk mytoman som svävat iväg ganska friskt efter några glas i solen på kryssningen.
Iaf så mailade Lasse honom, och vi fick ett svar att det skulle ligga 2 biljetter till oss som den mer eller mindre legend förklarad poängkungen Dave Andreychuk (googla honom gärna) skulle lägga undan till oss. Gissa om man var spänd och nervös när man går fram och frågar efter biljetterna en timme innan nedsläpp. Skulle dom finnas där? Dom fanns inte där. Vi väntar en kvart, sen går vi fram och frågar igen som vi fått instruktion om, och jo där ligger dom. 2 biljetter till i princip den bästa platsen i hela arenan. (dom skulle kostat 250 dollar om man köpt dom) LÄTTNAD, GLÄDJE, EXTAS!
 
 
Matchen då, jo den började bra. Efter första 5 hade det redan blivit en straff, ett mål och varit riktigt grinigt. Tyvärr dog den intensiteten ut lite grann och det dröjde till 3 perioden innan första utvisningen kom. Så det märktes väll lite att det inte va Stanly cup bucklan som stod på spel direkt, men ändå en hel del prestige. Tampa tappade 3-2 och förlorade med 3-5. Men det var en underhållande match OCH vi fick se kastade handskar i 3e perioden med ett blodig slagsmål som följd. Helt klart en dröm som gick i uppfyllese! Svenskar på isen var Jakob Markström i Florida. Anders Lindbäck målvakt i tampa tillsammans med backbjässen Viktor Hedman som självklart hamnade i utvisningsbåset :)
 

Sliten i kroppen

Kategori:

Med risk för att låta som en 70-åring så måste ja säga att den här veckan har gått fruktansvärt fort! Men de känns också i 70 åringens kropp som är ganska sliten. Egentligen har vi inte haft speciellt tung träning bortsett från tisdagen där vi körde igenom OPT fas 5/fasen för maximal muskelstyrka och explosivitet. Kort går den ut på att man kör 1-5 reps direkt följt av 8 reps med en explosiv övning för samma muskelgrupp. Tex Rodd direkt följt av chins med "klapp". Bortsett från det har vi bara fokuserat på spotting, placering,teknik och instruktion. Även om de inte varit tung belastning har kroppen inte fått en 100% chans att återhämta sig eftersom man tränat 2 ggr om dagen.
Så va passar då bättre än att ligga sig vid poolen efter morgonpasset (8-9.30) och vila upp sig lite innan det är dags för nästa pass på NPTI 14.30. Dessutom behöver Buken få sitt nu efter att ha varit sol lös i en hel vecka!
Med i lurarna finne Emeli Sandé och hennes fulländande skiva som når ytterliggare en dimension nu när den kommit som live version, här är smakprov från min favoritlåt från skivan http://www.youtube.com/watch?v=lx3T7y5kA_U
Hann med att se andra halvlek i CL semin igår och va ska man säga? Dortmund är ett lag i orkan medvind just nu, bara att lyfta på baseball kepsen och buga de..

Tillbaka i skolan

Kategori:

Lovet är slut o verkligheten är tillbaka. Ja kände dock aldrig att verkligheten försvann eftersom ja va en av dom få som inte åkte någon stans på lovet. Tack till ERV världens sämsta försäkringsbolag som tvingade mig sälja min Royal Carribean biljett som skulle ta mig till Jamaica,Haiti,Bahmas och Mexico..


Sista terminen är inledd och det är fullt fokus på PT rollen. Idag hade vi genomgång av "spotting" som vi praktiskt kommer ägna resten av veckan åt.
Känner mig taggad för dom här veckorna för de är nu man verkligen kommer lära sig att träna andra. Träna sig själv att bli en grekisk gud är en sak, att träna någon annan perfekt genom att sätta upp träningsprogram, stå rätt, agera, motivera är en helt annan.

Summerar den här bilden me o säga att fåglar är speciella/totalt blåsta djur!

Och sen självklart grattis till Gnaget o årets första tre poängare! DEN satt hårt inne o Efterlängtad!

Kalorimaraton

Kategori:

Har överdoserat mat i allmänhet o fett/socker i synnerhet rejääält dom senaste dagarna!
Igår va vi på Cheesecake o fira Menes 20 årsdag. Åt en philly cheesesteak macka. Blev ingen cheesecake till dessert,istället gick vi o köpte frozen youghurt med överdrivet mycke tillbehör


Detta följde man upp med en gigantisk pizzabuffe idag med 15 olika pizzor,pasta,vitlöksbröd,sallad och dessert. Satt som alltid ett högt mål innan,20 slice, kom inte riktigt dit. De blev 14 st, följt av 3 nybakta kanelbullar,3 bitar kladdkaka och 2 bitar äppelpaj innan vi rullade bort till äventyrs minigolf banan.


Efter första 18 hålen va ja o Sverre delad etta på 58 slag. Efter ytterliggare 18 hål på andra banan var vi fortfarande lika på 106,heeelt sjukt. Så de fick avgöras på basketmaskinen där ja naturligtvis förlorade.. Hatar allt som har me basket o göra,utom Heat förståss:-)

Nej de här frossandet får va lika slut som lovet. Tillbaka till sunt levande OCH rutinerna plz!


Skam den som ger sig

Kategori:

Lite så här kändes det igår efter 6600 kr sceamen...


Idag har jag inte tänkt nämnvärt på det. Prata med Nordea som hade lagt en spärr på kortet för dom misstänkte att nått va fel,tyvärr lät dom dock köpet gå igenom. Tydligen va de gjort i NY och dom hade även försökt köpa flygbiljetter. idioter,hade blivit ganska lätt o identifiera dom då!


Besökte den här härliga parken idag efter ett tips från hotell receptionisten igår. Va verkligen mysigt där med massa folk som motionerade och strosade runt. Halkade även in på köpcentret och provade lite skor. Hitta va som garanterat är den skönaste dämpade skon ever made! Problemet är bara att den finns i inte mindre än 6 olika färger, ja har lyckats minimera ner det till 3 iaf, så långt har ja kommit.



Har bara varit på stranden 3 ggr sen ja kom hit. De känns ganska tråkigt O lite lite, men har sin förklaring i att närmaste strand ligger ca 70min körning bort. Ja har lyckats bli ganska brun ändå men de tar emot för de e så satans tråkigt o ligga o uggla vi poolen. Klarar absolut max 2 timmar sen är trisdess nivån 110 ! Så imorrn önskar ja klarblå himmel till dom 32 utlovade graderna, tack på förhand väderguden!

Då var det dags igen

Kategori: Livet

Ikväll åkte jag och 3 guttar åkte iväg för o spela Congo River inventational / Äventyrs minigolf. Av någon konstig anledning fungerade inte mitt kort när ja skulle betala. Har för första gången på x antal veckor pengar på det så det väcktes ju lite sceaming misstankar, men tänker att det är nog bara deras uppkoppling som är kass. Rundan gick nästintill perfekt bortsett från 3 puttmissar vilket gav 2 över par och 8 över bankrekordet, totalt 43 slag, 10 före näste man. Sänkte mig med 16 slag sedan ja spelade där sist.
Bestämmer mig iaf för o kolla till nätbanken när jag kommer hem för och se om kontot är tomt, det är det inte, finns 3500 kvar, dock har någon lyckats köpa/plocka ut 6656 kr på CVS. Så kul var det och ha pengar! 
Det värsta är att jag har en liggande överföring på 6000 som inte har gått igenom ännu, hade den jäveln bara gjort det hade dom aldrig kunnat ta så mycket pengar OCH min räkning hade varit betald.
Flyttade över resterande kapital till sparkontot och faxade in en anmälan till Nordea ikväll. Spärra kortet kan jag inte för jag kan inte ringa svenska nummer och Nordea vet inte va internationellt nr är tydligen.. Blir inte ens arg, eller chockad när det händer något längre. Blir snarare mer chockade om det går mer än ett par dagar och det inte händer något. När jag kommer "hem" igen ska ja låsa in mig och se till så att det inte kan hände mig någonting. 
 
Tyvärr har jag ju inte varit ensam om ha en sådan jävla otur idag, AIK för ett solklart mål bortdömt för offside, äger HELA matchen o åker på ett baklänges mål i 92 minuten. Hade det inte vart för att ja precis ätit tacos, en proteinbar, en muffin, en pudding och chips precis inom loppet av en timme hade ja GARANTERAT tröst ätit efter, istället gick ja o tränad ut frustrationen!
 
F M L
 
 

NBA match Orlando Magics

Kategori:

Hade Magics varit hälften så mycke på G som publiken i Amway då hade dom varit i ledning längre än en quarter o inte förlorat. Men de finns väll en anledning till att dom ligger näst sist i sin conferance,dom är inte bättre helt enkelt :-) Alla spektakel runt omkring va betydligt mer underhållande än själva matchen i sig. Sverige har mycket att lära när de kommer till att engagera publiken och leverera en helhetsupplevelse vid ett idrottsevenemang.


Att dom torska bryr ja mej inte ett dug om,ja njöt fullt ut ändå och de e Miami Heat som är laget i mitt hjärta.
De mest efter matchen har väll annars handlat om Boston och terrorattacken där. Polisen i Orlando har skärpt bevakning på samtliga platser där de vistats mycket folk och uppmanar alla att iakta sin omgivning. De va förövrigt flygplats security/elektriska bågar vid entren på Amway.

Imorrn blir det en efterlängtad fotbollsdag. Första AIK-Malmö kl 13 och sen United på ESPN kl 15. Bunkrade upp med rejält med proviant på Wallmart idag. Handlar mat för ca 70-90 dollar i veckan, de e ganska mycket. Fast sen äter ja ju ute ytterst sällan också tråkigt nog, och när man gör de är de 110% junk food varje gång. ononononmnonm

Tornadovarning

Kategori:

Gårkvällens tornadoväder med åska och blixtrar som fick huset o vibrera är utbytt mot klarblå himmel,33 grader i skuggan, o snudd på olidligt varmt i solen. vet inte hur hårt tornaden slog till men helt plötsligt kl 22 började regnet slå mot fönstret o träden vajja på ganska friskt iaf



En bra uppladdning inför kvällens NBA fajt mellan Orlando Magic - Chicago Bulls i Amway center. Lyckats scoora fina platser till rena vrakpriset 60 dollar, kostade 150 d om man köpte dom direkt via NBA. De enda som saknas nu är en rejääl pre-game steak och ett lass garlicfries :-) De får vi ta efter vårlovs dieten ä slut

Dinner-Cinema

Kategori: Livet

Japp det är precis som det låter, bio med middag, något som bara händer i USA på 42 utvalda platser. En av dessa platser är Disney Town som ligger i angränsning till Disneys 5 parker.

Hur går det till? Jo du köper en biljett precis som vanligt. Inne i salongen framför din gigantiska vippfotölj finns sen ett bord som går längst med hela stolsraden. Sen fungerar allt precis som på restaurang, dvs du har en servitör som endast är ett knapptryck bort och som förser dig med allt du kan önska från menyn. Temat på menyn var de klassiska sportbars stuket, dvs sånt som du lätt kan äta med händerna, hamburgare, quesedillas, nachos, tacos, men även steaks och lite asiatiskt. Utöver det kan man naturligtvis beställa drinkar, öl och klassiska biotillbehör som popcorn godis mm. Själv åt jag en grillad flatbrad macka med pommes och M&M peanut till dessert, OMG dom är mäktigt beroendeframkallande asså!

Vilken film vi såg? 42. En dokumentar om Jackie Robinsson som var den första svarta att spela baseball i MLB. Har verkligen inte förstått hur rasuppdelat det var i USA under den tidsepoken, Allt var separerat, toaletter, läktare U name it. Så ni kan själva tänka er att va den första svarta i hela ligan Som svensk är man ju inte så insatt i baseball och dom luddiga reglerna direkt, den enda tidigare erfarenheten jag själv har är en annan baseball film, Moneyball. Den tyckte jag för övrigt  var bättre än denna, även om de var väldigt intressant att få en inblick i USA på 40-50 talet.

Sammanfattningsvis kan väll säga att det var en annorlunda och rolig erfarenhet att äta och se på bio samtidigt, en soft lördag kväll helt enkelt. Sen om jag kommer göra om det vet i fan för det va ca 5 mil o köra dit. Är en hel del filmer som kommer nu under våren som man bara MÅSTE se. Google filmen med Vince Vaghn och Owen Wilson, Pain and Gain med Mark Wahlberg, Fast and the Furious 6 och sist men inte minst Hangover III. 

 

Va uppe kl 9 imorse i sedvanlig söndasanda och kollade Åtvid-AIK, helvette vilken dålig match!! AIK har stora problem sista 3 delen, dom får nästan ingen utdelning alls på alls bollrull. Hoppas verkligen på en uppryckning till hemma matchen mot Malmö! Vågar man hoppas på över 25k åskadare? Redan över 17k biljetter sålde iaf..

Läkaren ordinerade 7 dagars vila, jag gav det 3 dar, eller 2 beroende på hur man ser det. Tränade ben igår så det påverkade ju inte armen direkt, sedan rygg och nacke idag. Funkade helt okej, tycker det läker på bra så jag slipper nog göra det där återbesöket, Y E S ! ! 

 

Examen Fitness och Program Design

Kategori:

Chocken när man vaknar upp en lördag morgon,lyfter upp mobilen och ser att världens mest otekniska mamma friend requestat mig på FB. Kanske dags att omvärdera hennes tekniska färdigheter nu när hon skaffat FB,haha :)

Examen  2 av 3 igår gick sämre än väntat. Men de är oftast så att när man tror de ska gå bra så år de dåligt, och tvärt om.

Gjorde en snabbvisit på examensfesten på kvällen också, men kände inte att humöret eller energin till aktiviteten av den formen inte fanns så ja called it the night redan kl 21. Dock ser de j ut som man va mega triple deluxe full iaf.. Det är ju ett gott betyg eller?


Idag skulle ja egentligen vart och gjort ett återbesök på sjukhuset men ja skiter i det för ja orkar helt enkelt inte.

Min bedömning är att läkningsprocessen går åt rätt håll, dessutom har vi en läkare i andra klassen så ja tänkte be honom slänga ett getöga på de. Är inte upplagd för o sitta på akuten o uggla flera timmar i onödan o sen komma hem me ännu en räkning på x antal 1000 dollar. Tänkte på de, ja hade tjänat massa på å flyga till Sverige o fixa de. Sammanlagt hade de kanske kostat mej 7000 och göra den trippen, istället för att betala 30 000 här, de är ganska SJUKT! Nu är de ju inte slutändan inte ja som ska betala iaf utan försärkingsbolaget, men iaf.

 

Är så uttråkad och rastlös så ja dör och det är bara 3 dagen, hur fan ska ja överleva lovet?!

 

Det är dyrt på sjukhus i USA

Kategori: Livet

5000 dollar blev notan för uppöppning och dräneringen av dom 3 infekterade såren på min överarm. Fick sitta 9 timmar i väntrummet på akuten innan ja kom in kl 03. Idioterna hade kallat in mig kl 01,men då hade ja tydligen somnat till o inte svarat så dom trodde jag hade gått. Uppå allt ska jag tyvärr tillbaka redan på lördagn och det fungerar inte som i sverige att man kan ringa och boka tid, utan man måste gå vi akuten. Ja tänker göra klart för dom ganska omgående att ja inte spenderar mer tid i de där jävla väntrummet.


Smärtan jag upplevde var över all rimlig fantasi. Alla som behandlat mig för muskelsmärta har sagt att ja är väldigt smärttålig och jag delar absolut deras uppfattning. Går man runt och har ont dygnet runt i 7 års tid blir man naturligt ganska bra på att hantera smärta, men det har vara något lååångt utöver det. Att det skedde mitt i natten när kroppen var ganska uttömd på energi gjorde ju saken bara ännu värre.

Åkte och hämtade ut antibiotika och painkillers idag det första ja gjorde när ja vaknade, 70 dollar, tack! Kan i princip i röra armen alls pga det övre såret som måste ligga i kläm på nångon närv för axeln är helt obrukbar.

Några komiska saker tar ja dock med mig från detta elände.

1. Doktorn frågade ja vet inte hur många gånger om ja tagit droger. När ja till slut förklarade att ja ja studerar till PT o lever realtivt hälsosamt började hon istället gå in på steroid spåret. Då sa ja bara "steroids with this thin body, RU insane, what kind of shitty steroids would that be?!"

2. När ja ligger där och har som ondast och verkligen vrider mig i smärta kl 04.30 tänker ja ändå att imorrn ska ja följa upp och köra ett redigt ryggpass. När sedan läkaren säger att ja inte kan träna på 7 dar minst, blir ja helt chockad och ifrån mig. Ganska lustigt hur man tänker, ja kan fan inte ens röra armen idag, och även om ja kunde det så skulle det förmodligen forsa ut blod om jag började anstränga mig de minsta. Dessutom är de farligt nära nervbanorna i armen, 

 

Kanske säger det väll lite om hur mycket man älskar att träna och hur målmedveten man är men framför allt hur pass naiv man är i sådana situationer.


Den här bilden tog ja igår på dagen, tanken var att lägga upp den och skriva "nu är ja redo för examen och examensfest heela fredagen"  Idag är verkligheten och tongångarna tyvärr något helt annat, ungefär så HÄR

Skrämmande fakta

Kategori: Livet

Ja går i Janne josefsson spår (skillnade är att jag inte bedriver någon hetsjakt, tappat all respekt för UG efter detta!) och ger er lite enormt skrämmande siffror för USA´s befolkning och deras välmående, eller brist på välmående rättare sagt. Det kanske mest skrämmande  tycker jag är att Sverige går en hel del i amerikas fotspår..

Lägger inte upp de här för att skrämma någon utan för att jag finner det väldigt intressant och att jag passande nog ska till sjukhuset ikväll kl 21 för att kontrollera några riktigt otäcka sår som jag fått på överarmen. USCH.

 

Chronic disease now accounts for 70% of all deaths in the United States. Chronic disease now affects nearly everyone in the U.S. in some way.

In 2006, the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) reported that 5 of the 6 leading causes of death were from chronic disease:
• Of these deaths, 57% are caused by cardiovascular disease and cancer alone; 80% of which could have been prevented with a healthy lifestyle.
• The annual costs are estimated at $503.2 billion.

At present, 66% of Americans over age 20 years are overweight, and 34%, or 72 million, are obese:
• More than 9 million youths are overweight or obese.
• Experts predict that by 2015, nearly 25% of children will be overweight.

Low back pain
• Affects at least 80% of adults.
• The predominance of people who have low back pain work in office buildings or manual labor jobs and often display altered lordosis.

Knee injuries:
• Approximately 80,000 to 100,000 anterior cruciate ligament (ACL) injuries occur annually in the United States in the general population. 
• Approximately 70% of these are noncontact injuries. 
Most ACL injuries occur between 15 and 25 years of age.
 

Detta säger väldigt mycket om vart världen och dess befolkning är på väg.. 

Musik är allt!

Kategori: Livet

Måste bara börja med att säga att det här kan va de absolut VACKRASTE ja någonsin hört!

Av ren och skär tur vaknade jag automatiskt kl 07.15 imorse så här "pigg" .Av någon konstig anledning ringde inte klockradion och halv 8 åker vi till skolan :) De här är det närmaste "tur" ja haft dom senaste veckorna..

 

Föreläsning på förmiddagen och cirkelträning samt kettelbell på eftermiddagen. Har i princip blivit helt förbjuden av kiropraktorn att använda någon form av sving pga stressen som det belägger ländryggen med. Nu är jag ju här för att lära träna ANDRA och inte mig själv så egentligen gör det inte så mycket att dom enda 2 övningarna ja aktivt kunde göra var press och vad som förmodligen är den mest komplexa och invecklade övningen alla katergorier,turkish getup. 

 

Gjorde en beställning på Bodybuilding.com igår på vad som garanterat är VÄRLDENS godaste bars. Av någon kosntig anledning har jag inte hittat dom i någon affär här vilket ja stör mej sjukt mycket på. Något annat ja stör mig på är att många kosttillskott är dyrare här än i Sverige. Hur fan är det möjligt? Speciellt med tanke på att det är amerikanska brands. Får inte den logiken att gå ihop. Iaf dök paketet upp bara 18h senare så det fick bli att unna sig en rackare direkt!

 

Ger er en underbar cover till https://www.youtube.com/watch?v=mJ_fkw5j-t0

Periodisering av träning

Kategori: Träning

Tidigare har ja kört periodisering i ca 4-6 veckor cyklor med uthållighet,hypertrofi och maxstyrka.

Problemet är att dom senaste 3 åren har perioden för maxsstyrka/ 1-5 reps inte har fungerat så bra för det "sliter" så mycket på kroppen att träna tungt så jag har helt enkelt fått för ont för att kunna genomföra det mer än någon gång hit och dit.

Nu ska ja testa upplägget där man byter varje vecka. Dvs V1. 15+ reps. V2. 8-12reps V3. 1-6 reps.

Jag tror det upplägget kan passa mig ganska bra. Men sen är det väldigt svårt att planlägga någon egenträning här överhuvud taget för allt är beroende av hur mycket vi har i skolan. Den här veckan har jag t,ex bara träna själv en gång. Och då blev det bröst,axlar,triceps på förmiddagen och Rygg,baksida axlar, biceps på kvällen. Benen fick vila helt för dom fick sitt 4 dagar i rad tidigare i veckan. 

 Den HÄR låten dunkar ganska kraftigt och ofta på mitt rum och stämmer bra in på värmen här!

 

Va hände idag på nationalarenan egentligen? Visst det skrevs historia, men de förlösande målet som skulle spränga ljudvallen uteblev. Diskussionen efter handlar mest om hurvida arenan är felbyggd eller inte. Som åskadare bakom tv kan man ju konstatera att ljudet inte alls studsar som det gjorde på Råsunda. Det är mer som att det bara svävar iväg. Som när man har en högtalare ute och det blåster jätte mycket. Oavsett vad man står så hör man inte musiken klokt.

Tråkigt, hoppas dom hittar en lösning på det, norra europas bästa fans förtjänar BÄTTRE!

 

 

Mat

Kategori:

Caset till på måndag är klart, klienten "Sean Gregory" is definitly in 4 a treat :)

Började läsa på till tentan om 6 dagar. Är ganska mycket jag redan kan sedan innan, träningsprinciper, program design, testing osv så den här tentan ska nog gå ganska enkelt! 

Det tog ca 5 min från det att jag plockat upp högtalaren till dom ringde från receptionen och bad mig sänka volymen.

När jag sedan fick en auxkabel och kopplade in den till min Beats audio på datorn och satte på SHM liveset från Ultra tog det ynka 3 min innan receptionisten  kom och knackade på min dörr. Tilläggas ska att ja bor på 3 våningen. Det säger väll allt om kraften i den 47 cm stora ljudbomben  :) Perfekt att ha om man ska träna utomhus i någon park eller bara ligga på stranden och steka fläsk.

Ikväll blir det lite BBQ vid poolen, 2 st NY strip steas ligger i Sweet baby rays marinad och bara väntar på att få hjälpa till med restutionen!

4 timmar högintensiv träning

Kategori: Träning

3 träningspass på en dag, ja de är nog nytt rekord faktiskt. ca 4 timmar HIT fysiskaktivitet tar nu ut sin rätt. Jag sitter redan och sneglar på klockan trots den inte är mer än 20.34 och ja bara varit hemma knappt en timme.
Fick testa på lite nya saker idag, sk PT-band och catslides. Ja välkommnar allting som inte har med maskiner att göra. Jag älskar verkligen och träna och njuter egentligen bara, tyvärr är ju inte min kropp på samma nivå.
Den har sagt ifrån ganska många gånger idag. Men ja har kört på iaf för ja bokade in en kiropraktor timme imorrn kl 11 direkt efter morgonpasset. Helt sjukt vilken service den kiropraktorn och hans assistent har. När ja ringde idag sa dom "hallo my swedish friend. "The doctor coming in tomorrow at 4 just too see you". Men jag va snäll o sa att 11 funkar också så får ja vara oskådare på eftermiddagen TRX pass. Va min enda chans o få gå dit.
 
 
Kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli med helg. På lördag ska ja maxa restitutionen och bara koppla bort precis allt va träning heter. Om tiden räcker till blir det förhoppningsvis en heeeldag på Disney World om norrmännen som jobbar där leverar fribiljetterna som dom lovat :)

4 timmar högintensiv träning

Kategori:

3 träningspass på en dag, ja de är nog nytt rekord faktiskt. ca 4 timmar HIT fysiskaktivitet tar nu ut sin rätt. Jag sitter redan och sneglar på klockan trots den inte är mer än 20.34 och ja bara varit hemma knappt en timme.
Fick testa på lite nya saker idag, sk PT-band och catslides. Ja välkommnar allting som inte har med maskiner att göra. Jag älskar verkligen och träna och njuter egentligen bara, tyvärr är ju inte min kropp på samma nivå.
Den har sagt ifrån ganska många gånger idag. Men ja har kört på iaf för ja bokade in en kiropraktor timme imorrn kl 11 direkt efter morgonpasset. Helt sjukt vilken service den kiropraktorn och hans assistent har. När ja ringde idag sa dom "hallo my swedish friend. "The doctor coming in tomorrow at 4 just too see you". Men jag va snäll o sa att 11 funkar också så får ja vara oskådare på eftermiddagen TRX pass. Va min enda chans o få gå dit.
 
 
Kan inte med ord beskriva hur skönt det ska bli med helg. På lördag ska ja maxa restitutionen och bara koppla bort precis allt va träning heter. Om tiden räcker till blir det förhoppningsvis en heeeldag på Disney World om norrmännen som jobbar där leverar fribiljetterna som dom lovat :)

TRX in the park

Kategori:

Första TRX passet idag i Mathews Park med Alexander som anställd av TRX som intruktör,och som jobbar som personlig tränare vid sidan av det givetvis. Ja gillar TRX och är ganska van vid redskapet men det finns ju så sjukt många övningar man inte kan så det var kul. För er som inte vet vad TRX är så uppfanns det av en Navy Seal major för ca 15 år sedan. Han såg behovet av att kunna underhålla/bygga styrkan med ett redskap som man lätt kan bära med och som kan träna hela kroppen, och som man kan använda när man är ute i strid. Banden kan man fästa var som helst, en dörr, en trädgren, stolpe osv. Upplägget efter genomgången var 12 övningar a 45 sek med endast 10 sek vila mellan övningarna så mjölksyran gjorde sig påmin ett antal gånger.Vi var 2 st "PT" på varje aktiv person då vi fick dela 3 st på ett TRX band. På övre bilden kan ni se min super homie Sverre coacha mig att trycka upp dom sista pushupsen. Nedre bilden visar när jag och Daniel gör "Pistol sqats" dvs knäböj på ett ben.
 
 
Vi har väldigt hög frekvens på skollagd träningen den här veckan
  • Måndag: Ingen träning i skolan men tränade ben på lunchen och simmade 45 min på kvällen
  • Tisdag: 2 h Moneymakers( pt i grupp) högintensiv träning
  • Onsdag: TRX 2 timmar
  • Torsdag: 09.00 1.5h träning med kroppsvikt på RDV. 14.30 2h Advanced training systems NPTI
  • Fredag: FM Presentation träning med kroppsvikt. EM TRX 2 timmar.
Utöver detta ska vi laga ett "case" tills på måndag där vi ska sätta ihop en PT timme för en påhittade kund med diverse besvär och önskemål. Detta ska vi sedan utöva på en annan person. Och sen på fredagen är det tenta på programdesign och fitness delen.  Ja gillar och träna mycket så det är bara kul, problemet är att jag inte får någon tid att gå till kiropraktorn eftersom det innebär att jag inte kan träna på 30h, och jag har inte "råd" att missa fler lektioner för jag har redan uppnått maximal frånvaro på den här delen..
 
 
 

H&M

Kategori:

Måste bara börja med att säga:
Sitta på andra sidan jordklotet och se A.I.K måla Borås/ "Tacoland" SVART det är fan LIVSKVALITE!
Kan knappt bärga mig till hemma premiären nästa helg, 31 000 biljetter sålde, de smärtar att inte få va där..


Arbetet med att återställa "garderoben" efter stölden är nästan komplett! Har lyckats återköpa det mesta nu efter att ha varit på H&M idag. Dom är i princip det enda stället som har så pass små storlek i byxor i shorts som ja behöver... Sad but true...
Hittade dessuom EXAKT lika dana glasögon som jag blev av med i Indien när den där mini "flodvågen" sköljde över mig. Det va riktigt skönt för ja tycker de e så fruktansvärt svårt att hitta solbrillor som verkligen passar och sitter bra. För övrigt är H&M lite mer svår lokaliserade här än i Sverige där man hittar dom runt varje gathörn. Men det är ju inte så konstigt heller för dom kom inte till Florida på allvar förens några år sedan.Dessutom är ju inte stilen den amerikanske mannen i åldern 16-40 direkt vad H&M står för om man säger så..
Man får dock väldigt mycket komplimanger när man bär kläder där ifrån. (Har väldigt mycket kläder från H&M och ett par gånger när ja positiv feedback från personal i div olika affärer ang mina kläder har ja haft en fullständig H&M outfit :) ) Lär inte bli mindre med den här underbara tröjan heller :)
 
Den här underbara sommarskjortan är dock fr Ralph Lauren
Nog om kläder nu, den här veckan har vi fortsatt fokus på alternativ/ funktionell träning. Imorgon har vi den första av 4 st TRX lektioner ute i en park i närheten av skolan. Man kan hoppas att det är Asien väder då också som det är idag. (hög luft fuktighet och 30+). Förutom TRX kommer vi grundligt gå igenom kettelbell, träning med egen kroppsvikt och lite annat skoj. Personligen är jag en stor förespråkare av dessa träningsformer, kanske för att det passar min rygg ganska bra, men också för att det alltid är så lätt tillgängligt och kan anpassas lätt efter vilken fysisk status man har.

Varför utbildar jag mig till PT i USA istället för Sverige?

Kategori: Livet

Det finns många svar på den frågan men de främsta är

1. Att jag anser denna utbildning vara överlägsen samtliga svenska utbildningar(bortsett från högskoleutbildningarna som varar 1 år och uppåt). Merparten av Lic i Sverige tar du på mellan 14-30 dagar. På en sådan kort tid hinner du bara i princip bara skrapa på ytan om ens det inom alla olika segment. 

T.ex var 30 dagar som med svenska mått faktiskt är ganska långt den tid vi ägnade på enbart Anatomi/ Biomekanik delen. Och då hann vi ändå inte så djupt..

2. Att USA är styrkelyftarnas mecka är ju knappast någon nyhet, därför känns det både kul och väldigt givande att få ta del av alla dom senaste "trenderna" direkt där ifrån dom utvecklas. Dessutom blir jag genom denna utbildning Lic TRX och Kettelbell instruktör.

3. Priset. Jag betalar i princip lika mycket, kanske till och med lite mindre än t,ex en utb vid PT-School, sen kostar det givetvis en hel del pengar att vara här, men de är värt vart enda öre extra med tanke på att utb är 3 ggr längre!

 

Ja vill med det här inte på något sett klanka ner på svenska utbildningar, dom är säkert bra, men samtliga har (bortsett fr Y-Lab) en överdrivet hög prisnivå!!

 

Miljöombytet, solen, värmen, kontakterna, upplevelserna, den personliga utvecklingen och alla underbara minnen är ju bara ytterliggare ett extra stort + 

Avslutar med lite bilder från S.H.M sista spelning någonsin. Bilden är väääldigt talande för hela ULTRA helgen i Miami som var INSANITY från börjar till slut!

Hela festivalområdet