AmericanWay

Om livet på, utanför, och runt National Personal Traning Institute Orlando

Latin o Maxpuls

Kategori:

Det är mycket latin i huvudet nu. Alla Muskler och ben ska memoreras in. Uppå det så är det uttrycken för i vilken riktning dom för sig och hur dom sitter i förhållande till andra muskler. Tex är latsimus dorsi superior för quadriceps och är posterior och arbetar i frontalplanet. Hängde ni me?
Nä inte ja heller :-)
Förutom skelett och muskel lära har vi utfört maxpulstest idag. Jag sprang inte mitt idag på NPTI för min pulsklocka skicka ja tillbaka för ja hade råkat beställa me tjejarmband. Ja får tar det i helgen på min fritid istället. Annars riktigt nöjd med min vanlig klocka (Us polo assin) och hörlurar som dök upp! Min klocka ja hade med la ju helt av när vi landade och hörlurarna förstörde på planet när dom satt i armstödet och någon gick in i pluggen. Efter de har dom glappat som fan o de e så jävla irriterande!
Imorgon blir de första riktiga träningspasset på skolan, så de blev ett ryggpass på RDV idag i förebyggande syfte.

Älskade rutiner

Kategori:

Blott andra dagen i skolan och alla rutinerna börja redan sätta sig,mat,sömn,träning,pluggande, I love it!

Skolan. Antingen kort dag med tidig föreläsning, eller som idag,start kl 12 till 18.30.

Träning:Eftermiddagen när de e kort skoldag och på morgonen när de är lång dag.

Maten
Frukost: ca kl 8. Proteinflingor o mjölk med kalkon och färskost knäckemacka, eller gröt.
Lunch: ca kl 12. Fullkorns Pasta/ris och diverse tillbehör.

Mellanmål: Proteinbar, beef jerkey, nötter

Kvällsmat: Varierar beroende på hur hungrig jag är.

Kvällsmål: Keso med apelsin och russin



Dagens onekliga höjdpunkt var på våran första engelska lektion när 2 killar fick stå längst fram i klassrummet och hålla en skivstång i varsen ände på raka armar över huvudet. Jag fick sedan göra chins i bar överkropper för att demonstrera ryggmusklerna rörelsebanor.

Nog för att ja är lätt och vägar jävligt lite men de va ganska jobbigt för dom kan ja säga,garanterat jobbigare än för mig iaf :-)

Gårdagens tråkigaste var onekligen att de 3 min efter vid började spela tennis på våran bokad tid började monsunregna. Så de fick tyvärr bli första löpbands turen på amerikansk mark. O jo de va exakt lika tråkigt här, fast t.om löpbanden är bättre här! Är tysta o låter i princip ingenting hur hårt man än stampar och dessutom har dom inbyggd fläkt i skärmen!

Tur då att man vart på en shopping strike på Amazon.com och beställt en pulsklocka,laptopskinn,nya in plug hörlurar och en vanlig klocka. Detta avrundades sen me ett par nya Nike skor på Alltimore Mall

Fest i Orlando

Kategori:

Det blev en härlig kväll i lördags! Vi satt ca 40-50 st ute vid poolen först och förfestade, sen bgeav vi oss ner till Downtown. Tyvärr gjorde ja o nåra andra misstaget och har shorts så vi kom inte in på stället dit vi hade bestämt att alla skulle gå.
 
Det gjorde iof inte så jätte mycket, bargatorna avlöste varandra så vi drog en riktigt "shorts runda" istället :)
Den avslöt vi på "The five guys" som är en hamburgekedja som gör riktigt burgare, dvs dom står med köttfärs inne på plats och smackar till dom. Tror vi vänta 45 min på vår burgare och den va ganska dyr också, 12 d med pommes och läsk, men FML va den va god! Satt som en käftsmäl kl 3 på nattenl!
 
Igår va man ju självklart ganska trött, vaknade kl 9 dessutom.
Gick bort till Lars rum och kollade läget, han hade börjat raka håret med en rakapparat på fyllan på natten som batteriet senare hade dött på, så såg lagom snygg ut, så ja fick försöka puttsa till det så gott det gick. Numer har han en skön mohicanfrilla istället,haha
 
Läglig nog var det dåligt väder så vi åkte till outlet mall. Lyckades köpa något den här gången, en windbreaker på Nikestor. Efter det åkte vi till ett riktigt köpcentrum och det var gigantiskt. En sidan var ett Macys och andra Bloomingdales, mitt imellan dom hade dom byggt ett riktigt fräscht 2 vånings köpcentrum. Översta våningen var bara brandstores som Gucci, prada, LV osv plus en foodcourt där ja hittade min favorit ställe nr 1 representerat, Chipotle. Trots att ja ätit bara 2 timmar innan va ja bara tvungen och beställa en burrito, och den va mäktigare än ja mindes den. Vägde säkert 1 kg och va tota mexikansk njutning :)
Satt och funderade på att man skulle franchisat de till Sverige, tror de hade gått riktigt bra.
Heeeel slut i benen efter alla shopping kom vi tillbaka till hotellet vid halv 7. 
Drog på en Johan falk film, la mej i sängen me snacks, o sen tog de väll 2 min så hade ja slagit ut en hel falska vatten i sängen. Den va dessutom nybäddad för dom hade städat mitt rum igår. (vi har städningen 1 gång i v)
Kl 9 gav ja upp o la mej och somna på 2sek.
 
Idag hade vi våran första lektion kl 9, Anatomi och cellbiologi. intressant men det är många olika "termer" man ska kunna hålla reda på. Min klass hade bara den lektionen idag så det va skönt med en mjukstart. Imorgon blir det 6,5 istället där emot, fast då kommer det va en hel del praktisk träning också så de blir skönt. Segt och sitta ner så länge annars, de hade ja aldrig klarat. Vi har inte världens skönaste stolar direkt heller.
 
Nej nu är det dags och träna!
 
 

30 lax fattigare

Kategori:

30 grader,solsken, 2 fotbollsplaner fyllda med repstegar,släggor, uppblåsbar hinderbana,traktordäck och 25 riktiga militär biffar var vad som mötte oss när vi kom till tävlingen mot dom amerikanska studenterna på NPTI igår kl 10.
 
Vi inledde med uppvärmning och 10 stationer cirkelfys. Sedan delade vi in oss i 10 lag och hade stafett med "snabba fötter i repstege"/ explosivitet. Mitt lag vann alla 4 tävlingarna. Helt galet! Va skönt att få "glänsa" lite också eftersom man per garanti var svagast på plats, men Nu kom alla gamla försäsongsträningar till sin fulla rätt. 
4 timmar höll vi på, så om man inte var solbränd innan (vilket jag nu var), så va man de garanterat efteråt! 
Efter det blev det ett 18 pack Bud light och lite afterträning häng vid hotellpolen, de var ett kärt återseende må ja säga :)
 
Vid 8 åkte vi gemensamt iväg i buss till Universal studios för en middag. (de va för övrigt sista gemensamma aktiviteten rent privat som skolan anordnar). Vi åt på världens största hardrock, å jo de va stort! Snacka om turistfälla hela området kring Universal.
Va uppe rekord sent, vilket innebar tills ca 24 så ja gladde mig något enormt att man skulle slippa gå upp halv 7 idag eftersom vi alltid är lediga på helgen. Men när vaknade man? Jo kl 07.03. 
 
Va inte så mycket annat och göra än o gå å ge gubbryggen en omgång efter gårdagens upptåg. Tydligen tänkte fler lika dant för typ alla var på gymmet
 
Efter det åkte vi tillbaka ut till flygplatsen och hyrde bil, något som är ett måste för att kunna leva här. Det är ungefär som LA, dvs en obefintlig kollektivtrafik och 4-5 filigt överallt. 30 lax gick det vansinnet loss på bara för att det är Daytona 500 nu och typ alla bilar är uthyrda. Dom lär undra på Nordea va som är på gång med mitt visakort nu iaf..
Jaja nu e man stolt "ägare" till en Cheverolet i 95 dagar iaf. Första turen blev till Orlando Outlet Mall. Köpte trots mycket bra priser ingenting där, kände att man gjort av med nog med cash idag. Dock hitta ja en stöööört snygg resväska från Tommy Hilfiger, känns lite trist o köpa det direkt bara, även om jag ska ha med mig en till hem som jag kan fylla upp. Kollade även in en snygg Michael Kors klocka som ja vart sugen på läge i Sverige. Den känns jävligt aktuell nu eftersom min klocka ja köpte på rivieran gick sönder direkt när jag landade och skulle ställa om tiden.Fattar nada, den åker tillbaka på försäkringen ASAP när ja kmr hem iaf!
 
Nej nu blir det grillfest och Bud light!
 
 

Cocoa Beach

Kategori:

Måste bara säga att gårdagskvällen va speciell,sitta på andra sidan klotet o följa AIKs träningsmatch mot San Jose live på stream kändes verkligen speciellt. Kändes precis som hemma när man satt där i fotöljen och slevade i sig kvarg :-)

Kl 8 imorse avgick bussen till Cocoa beach som ligger ca en timme utför centrala Orlando. Där har vi spenderat hela dagen så man kan utan att överdriva säga att man inte är blek längre :-) 6 timmmar i solen utan solkcreme har verkligen gjort sitt! Var garanterat den enda som körde naturellt ida men ja tänkte: vafan lite Indien piggment måste de ju finnas kvar,haha. Var lite orolig för vädret först imorse men de har varit sol o ca 27 grader. Vattnet är dock fortfarande ganska kallt o ligger på standard svensk temp runt 22 skulle ja tro. Ja badade bara en gång, och de va inte ens frivilligt badkruka som man är :-) Vi delade upp oss i 10 lag och hade div stafett tävlingar och efter de va de obligatorisk med bad så de va bara o masa sig i. Vet inte va de va min rumpa idag om de är allt sittande eller vad men ja fick typ mjölksyra direkt i asset.
Buken fick givetvis sitt också iform av en chicken chipotle tortilla sallad på beach shacket



På vägen till stranden stannade vi till vid en välkänd mega size surfaffär som heter Ron Jons. Dom flesta gick loss rätt rejält men ja nöjde mig med ett corall orange linne.

Vi har blivit tillsagda att inte tränat tungt ikv för imorgon ska vi ha en heldag med tävlingarna mot dom amerikanska eleverna på NPTI. Ja valde då att kör en Tennis cardio klass och sedan liten ben efter det. återstår väll och se imorgon va ryggen tyckte om tennis..

Första dagen i Orlando

Kategori: Livet

Allt gick som det skulle igår, flyget flög i tid, den indiska somntabletten slog ut mig totalt i 4h, dom släppte in mej i NYC ( ovanligt enkelt till skillnad mot sist dessutom).Flyget vidare till Orlando landande också som det skulle och 30 min senare landande norrmännens plan och vi åkte till hotellet. Tyvärr är vi så många så vi fick inte plats på samma hotell eftersom det är Dayton 500 den här veckan så jag o 10 andra killar bor i ett hus, sen bor alla tjejer i ett annat hus tillsammans med 4 "stackars" killar :) Lite oroväckande är att jag kan se ett "Wendys" från mitt rum i princip, den enda kedjan ja inte åt på när ja va i USA sist, har en känsla av att det kommer ändras ganska omgående. Dom flesta var redan där och invigde igår, men ja kände attt ja fått min dos av brugare :)
Va uppe 22 timmar igår, ändå vaknade man kl halv 6 lokaltid imorse. (orlando är 6h minus) Va väll lika bra det så man hann lägga sig på spikmattan lite innanvi hade samling kl 8. Hotellets frukost är kontinental och består av muffins, kaffe, frukt och div godis bars. Tyvärr va man ju ganska hungrig från gårdagen så ja åt garanterat min onyttigaste frukost ever :) Mådde fan dåligt av allt socker jag fick i mig, förmodligen va de mer än ja ätit på dom 3 senaste veckorna totalt.
 
Efter det hade vi genomgång med hotellchefen, sen gick vi dom ca 500 meterna som det är till träningsanläggning RDV där vi får träna "off school". Den är 30000 kvm, innehåller 100 cardio maskiner, 3 basketplaner (1 är Orlando Magics träningsplan), 40 m löparbana, 2 squash hallar, fullstor  25 m basäng,7 ute tennisbanor, rehab avd, restauranger och en hel del styrketränings redskap givetvis.
Omklädningsrummet är som ett normalstort svenskt gym och innehåller lounge med tv och fotöljer, bastu, ångbastu, jacuzzi, fria dusch tillbehör, krämer osv.
 
Sedan åkte vi iväg till Winter Park och lunchade på Cheesecake Factory, självklart blev det något fel med min beställning och jag fick min Burrito Grande 15 min efter alla andra grrrr. Men god va den!
Efteråt kollade vi in skolan och lokalerna, och avslöt med en gemensam storhandling.
 
Tänkt dig 65 pers i en buss som storhandlar. Alla ni som varit i USA vet att dom har inga vanliga påsar utan man får typ små fryspåsar så det blir ca 5-6 st per person. Tänk dig kaoset i den bussen sen när det är 300 påsar :)
 
Personligen bunkrade jag mestadels upp med på kloka frukost produkter iform av keso, kvarg, gröt,knäckebröd, mjölk osv. Och ett 6-pack VitamWater så klart :) Kalaset gick loss på 86 dollar.
 
 
 
Nu är vi tillbaka på hotellet och tänkte gå å köra ett premiär träningspass. Blir ett lätt sådant för mig för jag är oerhört trött, klockan är 23 svensk tid, så kroppen är nog inte direkt inställd på någon fysisk aktivitet just nu, men det är lika bra att den vänjer sig för imorgon är det Beach Camp. 
 
 

I min väska

Kategori:

Börjar med de minst vanliga :-)
*Tempur kudde
*Spikmatta
*Ryggväst
*Wrist wraps

Elektronik
*Dator,Högtalare,hdmi kabel,spelkontroll,kamra,mp3,2 urtags omvandlare,trimmer

Kläder
15 kallingar
15 par strumpor
10 tshirts
4 linnen
2 skjortor
8 shorts
2 par skor
2 vindjackor
2 solglasögon
2 klockor
2 kepsar
1 handduk

Övrigt
Bcaa,protein,kreatin,nötter,Alvedon,resorb,linser,div tabletter,solkräm.

Har säkert glömt något både i väskan och hemma :-)
Vi ses på andra sidan!

Resultat "Mitt livs form på 14 dar"

Kategori: Träning

Det blev ingen fettmätning imorse eftersom miffot som skulle göra den tydligen va sjuk.
Så jag får tyvärr bjuda på lite bilder istället..
 
Kommer ju ha tillgång till o göra sådana mätningar varje dag framöver så jag gråter inte floder över det direkt. Dock känner jag att det är bra och göra alla i samma maskin eftersom dessa instrument tenderar och vara ganska olikvisande, precis som vanliga vågar.
Av någon konstig och jääävligt irriterande anledning går det inte att gå vrida dessa bilder, så du får vrida på huvet istället :)
 
Sammanfattnignsvis kan ja väll säga att ja är ganska nöjd me dessa 2 veckor, den egentligen enda ångesten ja har "ätmässigt" är 2 små muffins och en slice quesedilla. Hade ja bara haft motivationen att börja 2 v tidigare tror ja att jag hade uppnått exakt det resultatet ja eftersträvade. Hade naturligtvis kunnat tappa mer fett, men som ja tidigare nämt har målet även vvarit att inte förlora någon muskelmassa alls och det har ja inte heller gjort!
 
1.Jan
4 Feb
 
18 Feb
 
 

Veckoslut

Kategori: Träning

6 träningspass och x antal promenader blev det på denna andra o sista vecka i "mitt livs form på 14 dagar".

Träna så mycket styrketräningen rekommenderar jag inte när man ligger på ca 700-900 minus kcal om dagen. Kroppen hinner inte riktigt återhämta sig klokt trots att fokus denna vecka har varit på lite lättare träning med 110% muskelkontakt och ganska hög intensitet med ca 20 sek vila mellan seten. Förutom det har ja alltid kört 30-40 min cardio direkt efter passen vilket naturligtvis bidragit ytterligare till att återhämtningen försämrats/förlängts.

På helgen får man unna sig, eller hur är det? Här är min mat fr igår. 100 g kalkonbacon och kvarg Guacamole

 Imorgon efter vägningen kommer sifforna och ev en ny formbild :) 

Vill ta identiska bilder med vad ja tagit innan, dvs samma ljus. plats osv för att få EXAKT samma "förutsättningar" så att resultat inte framstår som bättre än va de är, problemet är ju bara att bilderna innan hållt så jävla dålig fotokvalite, speciellt den på nyårsdagen :)

Nu har jag 2 resdagar där kroppen  kommer få va helt jävla blixtstilla och förhoppningsvis återhämta sig lite, även om det är väldigt psykiskt jobbigt att vara på resande fot. Att jag inte kan sitta ner längre än typ 1 timme utan och få riktigt ont gör ju inte resandet mindre jobbigt direkt. Men för att få komma till Orlando och uppfylla min dröm att bli Lic PT i USA kan jag utstå ganska mycket smärta så det kommer nog gå bra!

 

Tog förväl av bilen idag och gav den en tvätt som påster på såren för att den ska få stå still så länge.

Proppmätt.NU

Kategori: Livet

Lyckades äta sönder dagens träningspass och hela eftermiddan också för den delen. Befarade iof redan innan att det skulle gå över styr när man skulle ge sig i kast me en texmex buffé, och det gjorde mycket riktigt också. Dock hade jag inte förväntat mig att ja skulle vara PROPPMÄTT i 5 timmar efteråt. Fick verkligen tvinga i mig både PWO´n och proteindrinken. 
 
Menmen de är inget att gnälla över nu, jag slipper laga kvällsmat iaf! :)
 
7 senaste dagarnas cardio blev enligt följande 
  • 1.7 mil cykel
  • 2.4 mil löpning
  • 40-60 min promenad varje morgon EFTER frukost :)
 
2 träningspass kvar sen lyfter planet, de börjar kännas nu..

Min Mamma

Kategori:

Skulle kunna ägna detta inlägg/denna tid till att skriva bittra spalltmeter om vad jag tycker om den 14/2 aka alla hjärtansdag, men de tänker ja inte göra, istället kommer jag fokusera på personen som gett mej möjligheten att sitta här och skriva, att finnas till över huvud taget, min mamma!
 
Dom flesta du frågar säger säkert att dom har "världens snällaste mamma", men jag kan lova dig att jag verkligen har det. Det finns absolut ingenting min mamma inte skulle göra för mej, jag skulle kunna be henne om precis vad som helst, och hon skulle göra det. Missförstå mig inte nu,  jag är absolut inget "Ung & bortskämd" material på något sett. Min mamma jobbar inom äldrevården och tjänar sina 18 000 brutto, så jag kan inte få allt jag pekar på, och har heller aldrig kunnat de. Och även OM min mamma rent ekonomiskt skulle kunna ge mig allt jag pekar på så skulle ja ALDRIG utnyttja henne eller någon annan på det viset! Men villkorslös kärlek, uppmuntran, trygghet och omtanke kostar ingenting och kan dessutom ADLRIG köpas för några som helst pengar i världen. 
 
Jag beskyller min mamma lika mycke, om inte mer, för allt de dåliga som hänt i min barndom, detta trots att det var min pappa som skapade och stod för det. Tyvärr har  det här har följt med mig hela livet och gjort att jag ibland, eller ganska ofta agerar och behandlar min mamma på ett sett som inte är henne värdigt och som hon inte förtjänar.
 
Jag är inte så bra på att varken visa eller uttrycka mina känslor,och alldeles för sällan visar jag min uppskattning, alldeles för sällan ger jag något tillbaka, och alldeles för sällan säger jag till min mamma att jag älskar henne, Istället försöker jag visa min uppskattning genom gåvor på födelsedagar, jul och dagar likt denna.
 
Dagens gåva var detta arband + en hjärtanformad skål fylld med "Cheesehearts"
 
 
Detta medför naturligtvis att en enormt stor ångest byggs upp inom i mig. Denna ångest väljer sedan sina tillfällen då den fullständigt skoningslöst dränker mig med vågor av dåligt samvete (detta var inget sådant tillfälle när jag började skriva ska dock tilllägas). 
 
Kanske är det just därför jag väljer att skriva det här trots att jag vet att min mamma förmodligen aldrig kommer att  läsa det då hon inte är tekniskt intresserad nog att skaffa sig den möjligheten.
 
 
Ja kan inte med ord beskriva hur mycket min mamma betyder för mig och hur mycket jag älskar henne!
 
(eller den här låten heller för den delen!, http://www.youtube.com/watch?v=gdzJ9wyV3QU )

Sant eller falskt del I

Kategori: Träning

Bränner man mer fett om man tränar innan frukost?

Ska du bränna fett ska du gå ut och gå/ träna innan frukost har det ju hetat i väääldigt många år nu utom några som helst egentligen belägg för att denna "träningsmyt" verkligen är sann.(som så många andra tränings myter)

Personligen har jag aldrig varit en förespråkare av den tillvägagångssättet av följande anledning: När du vaknar på morgonen har kroppen oftast varit utan näring i minst 8-14 timmar, det bör ju alltså innebära att den är i ganska stort behov/skriker efter näring. Ska man då skita i att äta något och utsätta kroppen för fysisk aktivitet när den redan är i ett ultra katabolt tillstånd? Ni hör ju själva hur det låter.

Dock så har dessa mycket kompetenta killar http://traningslara.se/traning-innan-frukost-och-fettforbranning/ tagit del av en studie som bevisar att man faktiskt bränner mer fett om man tränar utan att äta frukost. Som det nämns i sammanfattningen är dock skillnaden på förbränning så pass marginell som 12 g, 12 ynka gram. Så lever du enligt den här principen varje dag kan du bränna hela 84 g extra fett i veckan, wow.

Min personliga erarenhet är att man inte presterar speciellt bra om man går direkt upp på morgonen och tränar (detta är naturligtvis individuellt) så jag tror att dessa 12 gram som man i fettförbränningsyfte ”förlorar” på att äta frukost tar man igen flera gånger om under passet då energin frukosten ger gör att man orkar träna längre,tyngre och med högre intensitet.

Dessutom så är de det totala antalet Kcal in och ut per dag som gör om du går upp eller ner i vikt så då spelar de ingen roll när du äter måltiden om du i slutändan inte ligger på Kcal -. Det är ju faktiskt så pass enkelt, vill du äta pizza varje dag och ändå gå ner i vikt, visst gör de, men du kommer för röra på dig riktigt mycket och göra av med ca 5000 kcal om dan.

Personligen tycker jag en kombination av lite mindre mat och lite mer motion är den bästa varianten!

Mental Coach

Kategori:

Förberedelserna fortsätter i stadig takt och igår var jag och besökte en mental coach/tränare  www.Bergmancoachning.com.

Vi pratade bara 30 min, med fokus på ryggen som vanligt naturligvis. Hur man hanskas med värken, motgångarna, men även mycket gällande prestation, krav, inre lugn, karriär och livet i allämnhet. Jag kände att det gav mig väldigt mycket, så jag kommer fortsätta att jobba tillsammans med honom fr och med nu och under vistelsen i USA. 

Hur fan då kanske ni tänker? Tack vare dagens teknik med  t,ex Skype möjliggörs ju faktiskt möjligheten att ha "personliga möten"  även om man är på olika delar av jordklotet så det är så de kommer gå till. Han har dessutom själv studerat 4 år i USA så han vet vad det handlar om att vara där nere

Jag har även Jonas Parandian från Naprapatlandslaget som jag alltid snabbt kan kontakta om det uppstår något. Detta innebär naturligtvis inte att vi inte kommer sitta och Skypa varje kväll men de ger mig ett inre lugn att iaf ha den möjligheten.

Ett specialdesignat armband för mig som ganska enkelt beskriver min inställning till allt oavsett vad de gäller

 

Gårdagens förberedelser följde jag idag upp med ett sista besök hos min sjukgymnast, han har varit iväg i Thaliand 3 v så vi hade inte träffats sen innan jul så det var en välbehövligt återseende! Efter det åkte jag till sjukhuset och begärde ut mina 2 MR som ja gjort på en skiva så ja kan ta med och visa plåtarna för lite mer kunnigt folk i USA än dom inkompetenta läkarna/kirurgerna som befinner sig på vanliga statliga sjukhus här i Sverige. Mitt förtroende för sjukvården är precis som för rätttsväsendet vansinnigt lågt näst intill obefintligt iaf vad gäller idrotts realterade skador.

Behandling idag innebär vilodag imorgon, den ska ja slå ihjäl genom att klippa mig, sedan gå in och jobba 5 timmar på kvällen, är det kris så är det, då spelar det ingen roll att man slutat :) Efter blir de CL och jag har riktigt stora förväntningar,känner mej nästan som ett barn inför julafton. Halá Madrid!

 

"You got the words to change a nation" -Emeli Sandé

 

 

Freaky Sunday bild bonanza

Kategori:

Idag är det välbehövlig vilodag och jag vill bara glömma att träningen existerar och försöka återhämta mig.

Därför kör jag ett litet bildbonanza på olika Freaky saker som makes no sense.

Först ut...

Plankstekspizza: Den lokala kvarterskrogens OKRÖNTA konung.

Motivering:Klassisk pizza med kött och bea men även rejält med vad man kan anta är pulvermos. Ungefär som att fylla en tunnbrödrulle med pommes. Vågar man gissa på 1 kg kritvita kolisar?

 

 

Bacon lypsyl. Tillverkarens motivering lyder :"För att alltid kunna känna den underbara smaken från bacon"

Motivering: Vem vill smaka bacon? Och än värre,vem vill kyssa någon som smakar bacon? Homer möjligtvis?!?!

 

Cheddarost smaksatta larver

Motivering:Överflödig. Det vidrigaste ja sett!

 

 

 

 

 

Edible Anus chocklad. Praliner iform av just ett anus.

Motivering: Kul grej som ger ordet chockladtunnel en ny dimension.

 

 

Udda frukost: FIskpinnar och ris

Motivering: Ingen speciell maträtt i sig men kanske inte de första man tänker på när man ska lagafrukost en lördagmorgon

 

 

Bad drug experience

Kategori:

Kände mig lite små hängig igår så ja doserade på ganska frisk med PWO innehållande "DMAA/Geramaine/1.3 Dim"http://en.wikipedia.org/wiki/Dimethylamine

Bröst och axlar stod på schemat och tyvär var bänkpressen upptagen så ja lag mig i snebänken vilket jag inte bukar, och mycket riktigt spårade min rygg ur senare i passet. Och som vanligt när min kropp begränsar mig så blir ja främst förbannad, nerstämd och allmänt frustrerad. Detta brukar göra att jag tränar ännu hårdare bara för att straffa kroppen. 

Eftersom det inte var aktuellt att köra mer styrka pga smärtan så gick ja upp för min sedvanliga 30 min cardio som i ren frustration från det inträffade förvandlades till 1h och 1 mil. Jag är inte på något sett dålig tränad konditionsmässigt men springer sällan längre än 5-6 km och har bara sprungit 1 mil 2 gånger tidigare i mitt liv trots att ja tränat lagidrott på elitnivå.

Svettig och nöjd åkte jag hem och la mig på spikmattan. Efter det när ja duschat och satt mig för att äta kom den värsta krasch ja någonsin upplevt! Illamående och yrsel kom i expressfart likt ett X2000 och jag fick  lägga mig i sängen i fosterställning och bara fokusera på att andas djupt. Känslan var ungefär som en bakfylla efter 7 dagars konstant festande, ni vet när spriten ska ur och kroppen bara löper amok.

Mitt i detta lyckades ja nog somna till 20 min, när ja sedan vaknar stapplar ja mej upp för att tvinga i mig mat, jag vet ju att jag behöver energi för att återhämta mig och det är jsut därför detta uppstått. DMAA gör av man gör av med massa energi kroppen inte har och sedan hinner den inte med att återhämta sig Efter någon timme har de släppt och jag kan äta obehindrat. Men sammanfattningsvis kan man ju säga att det inte var en fredagkväll så som ja tänkt den. Lyckades iaf ta mig hem till en polare för att se Nitro Circus 3D, jag avgudar verkligen Travis Pastrana o Co, vilken jävla adrenalinjunkies dom är,helt SJUKT!

En sak är iaf säker, ja uthållighetstränar iaf ALDRIG mer på DMAA!

 

 

Kostupplägg för "mitt livs form"

Kategori: Träning

Följande är näringsintaget på en träningsdag. På vilodag ser det lite annorlunda ut med ett mellanmål till istället för proteinet på eftermiddagen.
 
09:00 Frukost: 1 Ripped Caps och 15 gram BCAA ( Xtend Orange)
 
11:30 Lunch: 75-100 g kolhydrater från råris,potatis eller fullkornspasta 30-40 g protein och sallad
 
13:00 PWO: Jacked XX  Dvs en produkt som ger ökad energi,pump,blodflöde,uthållighet mm 
 
15:30 Post workout: 25 g protein, 7g kreatin och 5 g maltodextrin.
 
17:00 Middag: I princip bara 35-50 g protein i form av kött eller kyckling och sallad
 
20:30 Kvällsmål::30g långsamt protein iform av 300 gram kvarg eller keso med en apelsin och lite hemgjord granola.
 
 
Totalt Kcal 1400-1600       Protein: 160 g         Fett: 20-40g         Kolhydrater: 200g
 
Inga av ovanstående värden är exakta utan ungefärliga och varierar såklart lite från dag till dag. Med ett ungefärligt kaloriunderskott på 500 kcal/ dag.
 
Kan Kalle, kan jagkan DU!

14 dagar att komma "i mitt livs form"

Kategori:

Jag har exakt 11 dagar kvar nu att bli av med lovehandelsen som aldrig vill försvinna trots att ja har en fett procent på under 7. Men har man genitiken emot sig får man bara bita ihop och kämpa lite hårdare.  Därför passade jag på att gå in på MM i Sthlm och köpa en fettförbrännare för att få lite hjälp på traven.

Till skillnad från dom flesta andra förväntar jag mig inte att den ska utföra mirakel och göra allt jobb åt mig, utan främsta anledningen är att jag behöver en knuff i rätt riktning och något som är lite aptitdämpande för ja har en tendens att alltid vara hungrig. Detta tillsammans med att ja inte orkat motivera mig tillräckligt för att orka gå runt hungrig är anledningen till att jag inte fått speciellt märkbara resultat i Januari.Sen ska de påpekas att det slinkit ner en kaka hit eller dit, men det kommer det garanterat inte göra längre. INGA onödiga kalorier fr socker!

Det har aldrig varit snack om någon hets deff från min sida för ja vägrar att tappa ett enda gram muskelmassa och just därför har jag inte lagt mig på ett överdrivet lågt kcal minus utan ca 300-400 per dag.

Valet av produkt blev Ripped Caps och jag kan säga att redan efter 1 tabletten kände jag aptihämningen. Jag äter fortfarande 5-6 mål omdagen men eftersom jag inte är konstant vrålhungrig är dessa mål nu betydligt mindre och bara lunchen består av kolhydrater i princip. Jag doserar med en tablett direkt när jag vaknat och en på eftermiddagen när man sitter och slöjar till på jobbet.

Nu när jag dessutom slutat jobba kommer jag kunna öka cardion betydligt vilket lär innebära att resultaten kommer bli betydligt bättre!

 

Börjar se ljuset i tunneln

Kategori:

Jobbar min näst sista dag på Payex imorgon och har under dagen börjat se ljuset i tunnel. De ska bli så otroligt skööönt att sluta och få va ledig en vecka och fokusera fullt ut på träningen!

Fick sms vid lunch fr Posten med info att visumet var skickat,lättnad,lovely!


Slänger me en bild på fylld fläskfile med 2 chilicheese bara för ja sitter och är så jävla hungrig :-)

Gästspel i Sthlm

Kategori: Livet

Visumet för USA är klart!

Efter 30 min köande utför säkerhetskontrollen i snön och 50 min väntande inne på ambassaden kom jag fram till "luckan" och dom frågade:

*Vart ja jobbade * Va ja gjorde på jobbet * Vad ja skulle göra i USA * Hur mycket pengar ja har.

Sen var de klart,så jäääävla skönt!

 

Trots tidigt uppvaknande och 5 timmars resa blev det ett sinnessjukt bra träningspass  tsm me en polare på Sats Sundbyberg igår.

Passade på att använda en del "gamla favorit maskiner" för att bryta av den vanlig träningen lite.

Vanligtvis använder ja aldrig maskiner och tränar alltid själv så det var verkligen skönt att ha någon som hjälpte till med dom där sista repsen, sen drev vi dessutom upp ett jävla tempo och supersettade hela passet enligt följande. 

Efteråt va de bara springa ner en trappa på ICA o köpa sweetchili och bbq honey kycklingspett som kombinerades upp me en chevré och valnötssallad. 

Detta avnjöts till City-Liverpool, en riktigt bra söndag!

 

I eftermiddag blir det ett kärt återbesök hos Naprapatlandslaget och Texas Longhorn, rygg och buk längtar !!!!

Till sjös

Kategori:

Sitter på ångest kryssningen på väg till Nynäshamn och grubblar som alltid över livets alla mysterier. T.ex hur hårt Mello floppade igår,skulle vilja säga ganska jävla hårt! Grädden på moset blev ju att dom visade i grafiken vem som gått vidare minuter redan innan dom gav beskedet. Han som låg bakom de misstaget har nog inget jobb idag.

Tänkte annars hylla Mello igår innan de börjat o förklara min kärlek till kommande 6 lördagar men idag är ja väldigt gla att ja aldrig hann göra det!

Såhär såg de ut när ja maxade fotoautomaten igår me min möss/torrfrilla



Nu väntar iaf 2 dagars välbehövlig miljöomväxling i Sthlm, "tillbaka till civilisationen" som stekar gubben i Indien skulle sagt. Programmet är fullspäckat o de är många restauranger som ska hinnas med :-)

Nej nu ska Will Ferell hjälpa me o slå ihjäl 1.5h me The Campaign

Visum tilli USA = Magsår

Kategori:

Att va ute i sista sekunden är verkligen inte min melodi i vanliga fall men den här gången är jag det och de skyller ja på alldeles för mycket jobb. Insåg igår kväll kl 21 att jag saknade 1 intyg från skatteverket, 1 foto och kvitto på visuminbetalningen inför intervjun på måndag. Så det va bara och spendera lunchrasten på skatteverket och Nordea idag. Lyckades iaf få 10 min över till o slänga i mej 300g kvarg med lite coockies&cream protein i. Känner mig sjukt uppstressad över allt och speciellt att ja ska glömma något papper och sen skiter sig hela intervjun. De har jag inte råd med tidsmässigt eftersom de tar ca 7 dagar att få visum godkäns.

 I dagsläget TROR ja bara de är ”passformat kortet” som man måste ta i nån svettig fotoautomat fr 80-talet som saknas. Hade en sånt kort färdigt hemma men de har så klart försvunnit, man kan ju inte ha lite medgång.

 

Här är en lista på alla dokument som gör att man nojjar sönder hela intervjun och sin vardag i allmänhet

o    Pass som är giltigt under hela studietiden

o    Ett foto: måste vara i färg och mindre än sex månader gammalt. Ca 5x5cm, mot en vit bakgrund och du måste titta rakt in i kameran. Observera att detta kort är utöver kortet du laddade upp för din DS-160 blankett.

o    Skriv ut och ta med dig din confirmation på ditt DS-160 ( 6 a4 sidor med frågor och uppgifter ang vistelsen i USA)

o    Skriv ut och ta med dig ett kvitto på din SEVIS-avgift 200 dollar

o    Domstols- och polisregister.

o    Beställ hemleverans av ditt pass genom att förbeställa fraktsedel från posten. 61 kr

o    Personbevis från Skattemyndigheten/ 120 personbevis med alla relationer

o    I-20 formulär i original (formuläret får du av skolan när du blivit antagen) OBS! Ta med dig SAMTLIGA papper, d.v.s. sidor 1-3 på I-20. Du måste först skriva under punkt 11 på första sidan.

o    Ett "financial statement" Detta kan vara CSN´s beslut eller ett bankintyg. Måste vara minst 55 000 kr

o    Stämplat kvitto från banken på visuminbetalningen. 1120 kr + insättningsavgift

o    Flygbiljetter och andra dokument som styrker vart du ska bo osv.