AmericanWay

Om livet på, utanför, och runt National Personal Traning Institute Orlando

Sant eller falskt del I

Kategori: Träning

Bränner man mer fett om man tränar innan frukost?

Ska du bränna fett ska du gå ut och gå/ träna innan frukost har det ju hetat i väääldigt många år nu utom några som helst egentligen belägg för att denna "träningsmyt" verkligen är sann.(som så många andra tränings myter)

Personligen har jag aldrig varit en förespråkare av den tillvägagångssättet av följande anledning: När du vaknar på morgonen har kroppen oftast varit utan näring i minst 8-14 timmar, det bör ju alltså innebära att den är i ganska stort behov/skriker efter näring. Ska man då skita i att äta något och utsätta kroppen för fysisk aktivitet när den redan är i ett ultra katabolt tillstånd? Ni hör ju själva hur det låter.

Dock så har dessa mycket kompetenta killar http://traningslara.se/traning-innan-frukost-och-fettforbranning/ tagit del av en studie som bevisar att man faktiskt bränner mer fett om man tränar utan att äta frukost. Som det nämns i sammanfattningen är dock skillnaden på förbränning så pass marginell som 12 g, 12 ynka gram. Så lever du enligt den här principen varje dag kan du bränna hela 84 g extra fett i veckan, wow.

Min personliga erarenhet är att man inte presterar speciellt bra om man går direkt upp på morgonen och tränar (detta är naturligtvis individuellt) så jag tror att dessa 12 gram som man i fettförbränningsyfte ”förlorar” på att äta frukost tar man igen flera gånger om under passet då energin frukosten ger gör att man orkar träna längre,tyngre och med högre intensitet.

Dessutom så är de det totala antalet Kcal in och ut per dag som gör om du går upp eller ner i vikt så då spelar de ingen roll när du äter måltiden om du i slutändan inte ligger på Kcal -. Det är ju faktiskt så pass enkelt, vill du äta pizza varje dag och ändå gå ner i vikt, visst gör de, men du kommer för röra på dig riktigt mycket och göra av med ca 5000 kcal om dan.

Personligen tycker jag en kombination av lite mindre mat och lite mer motion är den bästa varianten!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: