AmericanWay

Om livet på, utanför, och runt National Personal Traning Institute Orlando

Va säger man?

Kategori:

Idag har vi suttit indelade i grupper och jobbat med ett case vi ska presentera på Fredag. Själva caset i sig är inga konstigheter utan vi har en "klient" som vi ska sätta ihop en PT-timme för. 2 övningar för bröst,armar,rygg,ben,core och skuldror ska ingå. Vi ska sedan förklara vilka premiära och sekundära muskler som jobbar, var dessa muskler har sitt utspring/fäste, vilken led som arbetar, och i vilket plan och axel rörelsen sker i.
 
Inga konstigheter så långt förutom att det inte går att argumentera med personer som saknar styrketränings erfarenhet eftersom dom inte har någon fakta som står bakom sina åsikter, utan dom har bara åsikter. Det spelar alltså ingen roll va du säger och hur mycket du än argumenterar för din åsikt för dom vet ändå inte vad som är rätt eller fel och kan därför inte ändra sin befintliga uppfattning.
 
Ja la därför ner all min inverkan på det här arbetet, så på fredag kommer vi presentera denna akt vi gjort visuellt och muntligt. Jag står i princip inte bakom någon av övningarna vi valt, eller programmet som helhet. Min uppgift blir att presentera ryggen, iaf något positivt!
 
Annars har vi börjat trappa upp träningen lite på skoltid nu. Igår hade vi ett pass med Luis på NPTI där man fick välja på 6 överkropp/6 underkropp övningar eller en 20 min lång "challange"/ crossfit AMRAP (as many rounds a possible) bestående av 5 pullups, 10 pushups och 15 squats. Även kallad "Cindy".
 

Louis eget rekord va 28 varv, bäst i B klassen hade tagit 23 varv dagen innan. I vår klass antog 4 st utmaningen.
Bäst blev SÅ KLART Crossfit killen, och karatekid. Både slog instrukören med 34 respektive 31 varv, dvs mer än 1, nästan 1,5 varv i minuten. Helt sjukt!
Själv valde jag underkropp/ben och kammade av inte mindre än 17 set på 25 min. Squats,utfall, legcurl på pilatesboll, romerska utfall, pistol squats i TRX och box jumps. Känns faktiskt lite i benen idag, så kanske börjar kreatinet släppa nu så man börjar återfå träningsvärken igen. 
 
Har lyckats laga till en del mat på senaste också
 
Sloppy Joe´s
 
Frukosten i Lördags
Wokad kyckling och vitkål med vitlöksris och sweet chilisås
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: