AmericanWay

Om livet på, utanför, och runt National Personal Traning Institute Orlando

Florida Derby i NHL

Kategori: Livet

Helt UNDERBAR dag på straden i fredags på Ormond Beach. Brukar alltid bli rastlös som fan men ja låg verkligen bara och njöt av att höra vågorna som slog. Sedan hittade vi några stänger att göra av med lite energi på också. Dagen avslutades med biopremiär av Pain&Gain på kvällen. Nedan ser ni hur 28 kg vikt skillnad ser ut på 2 killar som är i princip lika långa :)
 
 
Lördagen innebar en snabbkurs HLR/CPR igår. Tror det är 3 eller 4 gången jag går på en sådan UTB. Men det är verkligen något man behöver upprepa eftersom man lyckligtvis slipper utföra det så glömmer man det ganska snabbt. 
Direkt efter det sa ja och Lasse och i bilen och körde 20 mil över till andra kusten/ Tampa Bay för och kolla Florida derbyt mellan Tampa - Florida som dessutom va säsongens sista match innan slutspelet, som båda lagen för övrigt missade.
 
 
Vi fick fribiljetter till matchen genom en ganska oklar historia. På Karibien kryssningen som ja skulle vart med på träffade Lasse en kille som älskade hockey och sa att han varit på alla NHL arenor i USA. Dessutom sa han att han jobbade för David Letterman show i NYC. Lasse nämnde att vi tänkte se någon Tampa match, och han sa då att vi skulle höra av oss så fixade han fribiljetter. Ja ni hör ju att det där låter ganska suspekt, låter som en klassisk mytoman som svävat iväg ganska friskt efter några glas i solen på kryssningen.
Iaf så mailade Lasse honom, och vi fick ett svar att det skulle ligga 2 biljetter till oss som den mer eller mindre legend förklarad poängkungen Dave Andreychuk (googla honom gärna) skulle lägga undan till oss. Gissa om man var spänd och nervös när man går fram och frågar efter biljetterna en timme innan nedsläpp. Skulle dom finnas där? Dom fanns inte där. Vi väntar en kvart, sen går vi fram och frågar igen som vi fått instruktion om, och jo där ligger dom. 2 biljetter till i princip den bästa platsen i hela arenan. (dom skulle kostat 250 dollar om man köpt dom) LÄTTNAD, GLÄDJE, EXTAS!
 
 
Matchen då, jo den började bra. Efter första 5 hade det redan blivit en straff, ett mål och varit riktigt grinigt. Tyvärr dog den intensiteten ut lite grann och det dröjde till 3 perioden innan första utvisningen kom. Så det märktes väll lite att det inte va Stanly cup bucklan som stod på spel direkt, men ändå en hel del prestige. Tampa tappade 3-2 och förlorade med 3-5. Men det var en underhållande match OCH vi fick se kastade handskar i 3e perioden med ett blodig slagsmål som följd. Helt klart en dröm som gick i uppfyllese! Svenskar på isen var Jakob Markström i Florida. Anders Lindbäck målvakt i tampa tillsammans med backbjässen Viktor Hedman som självklart hamnade i utvisningsbåset :)
 

Kommentarer

  • D-P-K säger:

    Oj vicket flyt! Härligt kul att få se NHL även om slutspelet va borta.
    Synd om AIK idag som förlorar på övertid...men mycket vackert mål som borde ha fått ge AIK 3p.

    2013-04-28 | 20:02:02

Kommentera inlägget här: