AmericanWay

Om livet på, utanför, och runt National Personal Traning Institute Orlando

Periodisering av träning

Kategori: Träning

Tidigare har ja kört periodisering i ca 4-6 veckor cyklor med uthållighet,hypertrofi och maxstyrka.

Problemet är att dom senaste 3 åren har perioden för maxsstyrka/ 1-5 reps inte har fungerat så bra för det "sliter" så mycket på kroppen att träna tungt så jag har helt enkelt fått för ont för att kunna genomföra det mer än någon gång hit och dit.

Nu ska ja testa upplägget där man byter varje vecka. Dvs V1. 15+ reps. V2. 8-12reps V3. 1-6 reps.

Jag tror det upplägget kan passa mig ganska bra. Men sen är det väldigt svårt att planlägga någon egenträning här överhuvud taget för allt är beroende av hur mycket vi har i skolan. Den här veckan har jag t,ex bara träna själv en gång. Och då blev det bröst,axlar,triceps på förmiddagen och Rygg,baksida axlar, biceps på kvällen. Benen fick vila helt för dom fick sitt 4 dagar i rad tidigare i veckan. 

 Den HÄR låten dunkar ganska kraftigt och ofta på mitt rum och stämmer bra in på värmen här!

 

Va hände idag på nationalarenan egentligen? Visst det skrevs historia, men de förlösande målet som skulle spränga ljudvallen uteblev. Diskussionen efter handlar mest om hurvida arenan är felbyggd eller inte. Som åskadare bakom tv kan man ju konstatera att ljudet inte alls studsar som det gjorde på Råsunda. Det är mer som att det bara svävar iväg. Som när man har en högtalare ute och det blåster jätte mycket. Oavsett vad man står så hör man inte musiken klokt.

Tråkigt, hoppas dom hittar en lösning på det, norra europas bästa fans förtjänar BÄTTRE!

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: